Autorităţile suedeze au anunţat joi instalarea în acest week-end a unui spital de campanie la Stockholm unde vor fi trataţi pacienţi care suferă de noul coronavirus, transmite AFP, potrivit Mediafax.

Pregatirea unui spital de campanieFoto: Profimedia Images

Instalarea spitalului de campanie va fi făcută în incinta unui centru expoziţional situat în suburbia Alvsjo din partea de sud a capitalei suedeze.

Acesta va găzdui iniţial 140 de pacienţi şi va putea să îşi crească capacitatea de primire până la 600 de paturi, dacă va fi necesar.

În Suedia s-au înregistrat 282 de decese din cele 5.466 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19.

Numărul de cazuri diagnosticate reflectă însă doar o mică parte din numărul real de contagieri, deoarece autorităţile testează doar cazurile grave şi cadrele medicale. Din totalul de 282 de decese, în Stockholm s-au înregistrat 179, 143 de persoane se află la terapie intensivă, iar alte 572 sunt internate în alte unităţi de îngrijire.

Comparativ cu majoritatea ţărilor europene, Suedia s-a remarcat prin adoptarea unei metode mai puţin dure de combatere a răspândirii pandemiei, menţinând economia funcţională şi refuzând să adopte măsuri de izolare.

Şcolile, cafenelele, restaurantele şi sălile de sport rămân deschise, dar autorităţile au recomandat persoanelor trecute de 70 de ani şi celor cu risc să rămână acasă.

Au fost interzise organizarea de întâlniri cu participarea a peste 50 de persoane.