Managerul Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, Ovidiu Gîrbovan, a fost suspendat din funcție joi, pe perioada stării de urgență. Prefectul susține că managerul a tergiversat amenajarea spațiilor pentru bolnavii de coronavirus și nu a repartizat bine cadrele medicale, anunță Mediafax.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat transmis joi de Prefectura Mureș, în locul lui Gîrbovan a fost numit un medic urolog din cadrul Clinicii de Urologie a SCJ Mureș.

„Prefectul Mara Togănel a emis un ordin prin care Ovidiu Gîrbovan este suspendat din funcția de manager al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, pe perioada stării de urgență, pentru îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor de serviciu. În funcția de manager a fost numit, pe perioada stării de urgență, Daniel Porav-Hodade, medic urolog în cadrul Clinicii de Urologie a SCJ Mureș", se arată în comunicat.

Mara Togănel a subliniat că Gîrbovan a fost schimbat având în vedere întârzierile și tergiversările amenajării spațiilor destinate tratamentului bolnavilor infectați, lipsa gestionării repartiției cadrelor medicale și absența măsurilor de asigurare a echipamentelor și materialelor de protecție a cadrelor medicale.

„Pentru a răspunde eficient și rapid în lupta cu COVID-19, dar și pentru a fi cât mai pregătiți pentru perioada imediat următoare, este nevoie de oameni care să înțeleagă gravitatea situației și care să fie în permanență cu gândul la sănătatea mureșenilor", a precizat prefectul județului Mureș.