Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat joi, la începutul ședinței de Guvern, că va avea o discuție cu omologul său din Ungaria pentru a analiza posibilitatea ca punctul de frontieră Nădlac 2 să fie folosit doar pentru transportul de marfă. "Astfel încât să separăm traficul de marfă de pe culoarul verde şi autoturismele să le reorientăm spre alte puncte de trecere a frontierei, fie Nădlac 1 sau ceea ce optează partea maghiară, în sensul în care vom elibera din punctul de trecere Nădlac 2 rezervat strict pentru marfă", a declarat Vela.

Sedinta de GuvernFoto: Hotnews

Acesta a mai spus că ar mai putea fi aprobată o ordonanță militară prin care să fie eliminată obligativitatea completării chestionarelor de către şoferii străini. În schimb, vor avea un timp în care să traverseze țara, oprind doar la anumite benzinării.

"Nu mai completează chestionarul, semnează doar declaraţia că în 48 de ore părăsesc România, cu amendamentul că se opresc doar în staţiile de benzină şi parcările impuse prin acel coridor verde de către Ministerul Transporturilor", a precizat Vela.

Premierul i-a cerut să simplifice chestionarele și pentru șoferii români. Mai exact să elimine anumite lucruri din declarație. "De exemplu obligaţia de a se duce pe cel mai scurt drum la locul de izolare, pentru că întâi şoferul se duce să descarce marfa, dacă vine cu marfa", a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că în privința șoferilor români trebuie clarificat cum pot relua cursele, deoarece sunt neclarități în Ordonanţa militară referitoare la şoferii de pe mijloacele de transport de peste 2,4 tone.

"Sunt mulţi şoferi care, nepunându-se la dispoziţie spaţii de carantină de către companii, sunt obligaţi să se ducă acasă şi care, din cauza anumitor neclarităţi legate de intrarea în izolare a tuturor membrilor familiei şi a altor neînţelegeri datorate unei transmiteri incorecte a informaţiilor, nu mai vor să plece în cursă. Riscăm să afectăm transportul de marfă.Foarte multă lume a înţeles că este vorba despre 14 zile. Trebuie să facem nişte precizări pe care le vom discuta", a spus Orban.