Actorul american Sean Penn îşi uneşte forţele, prin intermediul ONG-ului său CORE, cu autorităţile din Los Angeles în vederea amenajării unor centre de testare mobile pentru coronavirus, informează The Hollywood Reporter, citat de Mediafax.

Sean PennFoto: Reuters

Informaţia a fost făcută publică de viceprimarul oraşului, Jeff Gorell, pe Twitter, mesajul fiind însoţit de hashtag-ul EroiiCovid19. Pe site-ul CORE se arată că organizaţia "lucrează în parteneriat cu primăria Los Angeles pentru a promova testări eficiente şi sigure pentru COVID-19 în rândul populaţiei vulnerabile. Clinicile mobile îi vor primi pe cei care se precalifică în calitate de persoane cu risc ridicat".

Starul în vârstă de 59 de ani s-a implicat în numeroase acţiuni umanitare şi cauze sociale, sprijinind eforturile de reconstrucţie a oraşului New Orleans, devastat de uraganul Katrina în 2005, şi taberele de refugiaţi din Haiti, după seismul din ianuarie 2010. Şi alte staruri de la Hollywood, precum Ryan Reynolds, Blake Lively, Angelina Jolie şi Arnold Schwarzenegger au sprijinit autorităţile americane în lupta cu pandemia, donând sume generoase.