Un medic ginecolog din Iași care s-a oferit voluntar pentru a merge la Spitalul Județean Suceava, unde situația este extrem de gravă, spune că solicitarea sa a rămas fără răspuns de la autorități. În plus, persoane din conducerea spitalului în care lucrează ar fi avertizat-o că dacă pleacă acolo, nu va mai putea profesa în Iași, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Monica Holicov este medic ginecolog de 52 de ani și a solicitat să plece în Suceava pentru a-i ajuta pe medicii de acolo, copleșiți de numărul mare de bolnavi. Totuși, solicitarea ei nu a primit niciun răspuns din partea autorităților.

Monica Holicov mai spune că ea a avut COVID-19 în ianuarie și că oamenii iau virusul în special din spitale.

"Am fost avertizată voalat că dacă iau boala nu mai pot face nașteri în spitalul meu. Le-am spus că am avut boala în ianuarie, am făcut-o pe picioare, nu am știut atunci, acum realizez (...) Eu plec la Suceava, nu m-am răzgândit. Totuși, dorința mea de a ajuta s-ar putea întoarce împotriva mea și împotriva pacienților mei. Nu vreau sa am interzis la spitalul meu (...) Este panică, dar eu vă spun că o să se moară de foame, nu de boală. Mulți au fost dați afară de la serviciu, vor termina banii. Virusul nu-l iei dacă stai acasă, îl iei în spital când te duci să te operezi de apendicită, să faci dializă sau chimioterapie. De coronavirus se moare în spitale, nu acasă. Eu sunt în categoria de risc, am peste 50 de ani și am diabet”, a declarat pentru corespondentul Mediafax medicul Monica Holicov.

La Suceava ar vrea să plece și alți medici din Iași, dar la fel ca în cazul Monicăi Holicov, demersurile lor nu au primit răspuns de la autorități.