Ministerul chinez al afacerilor externe a calificat drept ”nerușinate” comentariile oficialilor americani potrivit cărora Beijingul a ascuns adevărul în ceea ce privește bilanțul victimelor epidemiei, transmite Reuters.

SUA ChinaFoto: PublicDomainPictures.net

Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt a ministerului a susținut că autoritățile chineze au fost deschise și transparente în legătură cu datele epidemiei și a cerut SUA să înceteze să ”politizeze” un subiect de sănătate publică și să se concentreze pe protejarea populației.

Serviciile secrete americane acuză China că a încercat să ascundă adevărata amploare a epidemiei de coronavirus și precizează că autoritățile de la Beijing nu au raportat numărul real al deceselor cauzate de boală. Concluziile apar într-un raport clasificat al serviciilor de informații transmis Casei Albe, potrivit unor surse oficiale citate de Bloomberg.

Sub acoperirea anonimatului, sursele citate precizează că raportul arată că autoritățile din China au mințit atât în privința numărului de cazuri de infecții, cât și a numărului deceselor, raportările din țară fiind false. Raportul a fost înaintat Casei Albe săptămâna trecută.