O farmacie din Constanța vindea soluție de curățare drept alcool sanitar, dar și gel dezinfectant care nu avea trecut termenul de valabilitate. Farmacia a fost amendată de polițiști, potrivit Mediafax.

PolitiaFoto: Facebook - Politia Romana

Polițiștii constănțeni au descoperit neregulile după ce luni și marți au verificat mai multe farmacii din oraș, pentru a vedea dacă respectă normele referitoare la produsele de protecție împotriva Covid-19.

Pe lângă sticlele de soluție de curățare vândute drept alcool sanitar, polițiștii au descoperit în farmacie mai multe practici ilegale: mănușile de protecție erau expuse fără preț, iar gelul dezinfectant era comercializat fără termen de valabilitate.

„Astfel, au fost identificate 581 de sticle (290,5 litri) de soluție de curățare, care era comercializată drept alcool sanitar. De asemenea, polițiștii au descoperit 21 de cutii cu mănuși, în valoare de 2.100 de lei, care erau expuse spre comercializare fără a avea afișat prețul de vânzare, precum și 179 de sticle (89,5 litri) cu lichid dezinfectant pe a căror etichetă nu era specificat termenul de valabilitate”, au transmis, miercuri, reprezentanții IPJ Constanța.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat șase amenzi în valoare de 57.000 de lei și au confiscat produsele la care au fost constatate nereguli.