Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş şi efective mărite de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari monitorizează atent cartierul Unirii din Târgu Mureş, după ce, în urmă cu o zi, un bărbat care nu se afla în evidenţe a decedat în urma infecţiei cu coronavirus, anunță Agerpres.

Politia controale coronavirusFoto: Facebook - Politia Romana

Ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Mureş este în curs, întrucât după decesul bărbatului, în cartierul Unirii din Târgu Mureş a mai fost confirmat un alt caz de infectare cu COVID-19.

Dată fiind această situaţie, miercuri, la fiecare intersecţie din cartier au fost plasate forţe de ordine, care verifică atent documentele tuturor persoanelor aflate în trafic şi ale pietonilor.​

„La acest moment, efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, însoţite de jandarmi şi poliţişti locali, cu sprijinul forţelor apărării naţionale, desfăşoară o acţiune pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgenţă. În cadrul acţiunii au fost constituite mai multe dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de blocare, pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate în scopul de a limita răspândirea virusului COVID-19, dar şi pentru combaterea criminalităţii sub toate formele ei”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureş, forţele de ordine acţionează în sistem integrat, fiind prezente în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi asigurarea unui climat optim de siguranţă publică.

Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş a precizat că în cazul bărbatului din cartierul Unirii a fost solicitată ambulanţa, marţi dimineaţa, şi că starea acestuia s-a deteriorat după câteva ore, decesul său fiind constatat după-amiază.

Până miercuri, în judeţul Mureş, 29 de persoane erau internate la Clinica de Boli Infecţioase din Târgu Mureş cu suspiciune de infecţie cu coronavirus, iar două asistente medicale de la clinica respectivă au fost diagnosticate cu COVID-19.

Miercuri, la orele amiezii se înregistrau 5.910 persoane autoizolate la domiciliu şi 347 de persoane aflate în spaţiile de carantină.

În ultimele 24 de ore, 432 de persoane au ieşit din autoizolare la domiciliu.