„Salvează-i pe salvatori!”: Campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea de echipamente pentru doctori, asistenți și infirmieri

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 1 aprilie 2020, 21:33 Actualitate | Coronavirus


Strangere de fonduri Rotary
Foto: Rotary
Cluburile Rotary din București au inițiat o campanie de strângere de fonduri care ca scop să-i păstreze „sănătoși pe medici, pe asistenții medicali, pe infirmieri, pe laboranți și pe cei care lucrează pe ambulanțe”. Până în prezent, în cadrul campaniei „Salvează-i pe salvatori!” s-au strâns și donat echipamente de peste 60.000 euro către mai multe spitale.

Rotary și-a propus să strângă 200.000 de euro, bani care vor fi folosiți pentru a contribui la protecția personalului medical împotriva îmbolnăvirii lor, potrivit unui comunicat de presă, care poate fi citit integral mai jos:

SALVEAZĂ-I PE SALVATORI!”

În data de 28 februarie 2020, în România, a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus). O lună mai târziu, avem înregistrate peste 2000 de cazuri, însă cel mai îngrijorător este că 285 dintre acestea sunt din rândul cadrelor medicale.

Personalul medical și spitalele României sunt în prima linie de luptă, riscându-și viața în fiecare minut. Ei au nevoie de resurse pentru a combate efectele noului tip de Coronavirus: echipamente medicale, echipamente de protecție, substanțe dezinfectante medicale, teste diagnostic.

Cluburile Rotary din București, care fac parte din Districtul 2241 România și Republica Moldova, au inițiat o campanie de strângere de fonduri cu scopul de a servi cauzei cruciale a acestor vremuri, și anume să îi păstrăm sănătoși pe medici, pe asistenții medicali, pe infirmieri, pe laboranți și pe cei care lucrează pe ambulanțe.

”Salvează-i pe salvatori!” este o inițiativă complexă, cu strângere de fonduri în rândul colegilor din Rotary dar și în rândul membrilor comunității, preocupați de înlăturarea rapidă a pericolului. Prin contribuțiile strânse se vor achiziționa măști, viziere, ochelari, mănuși, combinezoane și halate, botoși, teste rapide și substanțe dezinfectante, ventilatoare mecanice și consumabile.

Dorin Dumitru Prunariu, membru Rotary, primul și singurul cosmonaut român ne spune: „În aceste vremuri deloc bune, ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și mai ales a personalului medical. Rotary International este o organizație reprezentativă pentru societatea civilă, cu un rol activ de peste 115 ani în a sprijini sistemul sanitar și populația. Împreună trebuie să arătăm că suntem mai puternici dacă acționăm în spiritul binelui general și de aceea, orice contribuție a fiecăruia dintre noi pe www.salveaza.org este un pas spre a înfrânge virusul COVID-19."

Deja s-au strâns și donat echipamente de peste 60.000 euro, care au fost direcționate până acum către spitale atât din București - Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul de Urgență București - dar și în țară - Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Cum te poți implica? Rotary și-a propus să strângă 200.000 de euro, donațiile contribuind la protecția personalului medical împotriva îmbolnăvirii lor. Te invităm să fii responsabil și să te alături inițiativei noastre printr-o donație online pe website-ul www.salveaza.org sau transfer:
 • Lei: RO94RNCB0071143937690004 Asociația Rotary Club Cișmigiu, 33839972, BCR
 • Euro: RO75BTRLEURCRT0462157302 Asociația Rotary Club Nord, 40034010, BT
Împreună, solidari pentru România, reușim să fie bine!

Despre organizatori: Rotary International formează o rețea globală de lideri în afaceri și comunitate. Grupați în peste 34.000 de Cluburi în întreaga lume, Rotarienii își oferă în mod voluntar timpul și competențele lor pentru a servi în comunități locale sau în întreaga lume, formând prietenii puternice și de durată. Cluburile Rotary din București fac parte din aceasta organizație internațională. De-a lungul existenței sale de 115 ani, organizația non-profit Rotary International a demonstrat și demonstrează, la nivel global sau local, că poate învinge maladii (vezi cazul Poliomielitei) și de aceea Rotarienii sunt pregătiți și acum să încline balanța.

CONTACT: rotary@salveaza.org / www.salveaza.org / 0724 225 925”

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1782 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  o rețea globală de lideri în afaceri și comunitate (Miercuri, 1 aprilie 2020, 22:36)

  Casargoz [utilizator]

  imi place asa de mult cum suna :
  "o rețea globală de lideri în afaceri și comunitate"
  Zau ca m-as inscribe,


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by