Pandemia de coronavirus a ucis încă 509 persoane în spitalele din Franța în ultimele 24 de ore, depășindu-se pragul de 4.000 de morți, scrie AFP.

Coronavirus FrantaFoto: Profimedia Images

Franța înregistrează astfel un nou record trist într-o singură zi. Numărul persoanelor internate a ajuns la 24.639 (+1.882 față de marți).

Aceste cifre nu constituie însă un bilanț complet, în condițiile în care nu sunt luate în calcul decesele din azilurile de bătrâni.

În fața sufocării serviciilor de reanimare - peste 6.000 de bolnavi aveau nevoie de tratamente intensive - au fost organizate transferuri spre regiuni mai puțin afectate.

36 de pacienți au fost evacuați miercuri la bordul a două TGV-uri, din Paris spre Bretagne, în vestul Franței.

Alți o sută de bolnavi vor fi transferați în afara regiunii pariziene.

Întrebat de deputați despre gestionarea crizei, premierul Edouard Philippe a afirmat că este "probabil" ca starea de carantină să fie ridicată etapizat în Franța.

Edouard Philippe a adăugat că "indicatorul decisiv" pentru a stabili sfârșitul carantinei va fi "numărul de cazuri severe".

În prezent, regulile de carantină se aplică până în 15 aprilie, dar francezii se așteaptă la o lungă criză sanitară, care ar putea prelungi carantinarea cu mai multe săptămâni.