Activități ale unor instituții publice, care nu mai sunt solicitate, ar putea fi reduse sau suspendate pe perioada situației de urgență, a declarat pentru HotNews.ro Ionel Dancă, cancelarul prim-ministrului. El a dat exemplul zona relațiilor cu publicul la anumite instituții, unde activitatea ar putea fi redusă.

Ionel DancaFoto: Guvern

Deocamdată, Guvernul nu a luat nicio decizie, măsurile fiind încă în analiză. De asemenea, este analizată și modalitatea de plată în condițiile unui program redus de muncă.

Declarația a fost făcută în contextul în care ministrul finanțelor Florin Cîțu a declarat miercuri, pentru HotNews.ro că toată lumea trebui să suporte costul crizei, că este nevoie de solidaritat, indiferent de domeniul din care provine fiecare.

Întrebat dacă acestă solidaritate înseamnă si tăierea salariilor, el a precizat că „sunt multe forme de a reduce costurile aparatului public”.

Pentru mai multe amănunte, vezi Florin Cîțu, întrebat dacă s-ar putea tăia salariile bugetarilor: O părere personală, costul crizei trebuie suportat de toată lumea / Nu știu ce decizie va lua Guvernul, posibil ca opinia mea să fie ignorată