Prinţul Charles al Marii Britanii, care s-a însănătoșit după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lăudat, în primul său mesaj după ce a ieșit din autoizolare, devotamentul cadrelor medicale și spus că este o perioadă ciudată și stresantă pentru națiune, relatează Reuters.

Printul CharlesFoto: Captura video

Moșternitorul tronului, în vârstă de 71 de ani, a ieșit din autoizolare luni, după ce a suferit ceea ce el a spus că au fost ”din fericire... simptome relativ ușoare”.

Într-un mesaj video, prințul a spus că deși s-a recuperat, este în continuare într-o stare de distanțare socială și izolare generală. Soția sa Camilla, 72 de ani, care a fost testată negativ, rămâne în autoizolare până la finalul săptămânii în caz că dezvoltă simptome.

”Aşa cum am învăţat cu toţii, aceasta este o experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă, când prezenţa familiei şi a prietenilor nu mai este posibilă, iar structurile normale ale vieţii noastre sunt dintr-o dată eliminate", a adăugat el.

"Într-o perioadă fără precedent şi atât de îngrijorătoare din vieţile tuturor, eu şi soţia mea ne gândim mai ales la aceia care şi-au pierdut rudele în aceste circumstanţe foarte dificile şi speciale şi la aceia care sunt afectaţi de boală, izolare şi singurătate", a continuat prinţul Charles în acelaşi mesaj video.

Charles a lăudat medicii, asistentele și ceilalți angajați ai sistemului medical, despre care spune că, sub un risc enorm, ”devotamentul altruist și total” au făcut națiunea mândră.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Marea Britanie a ajuns la 1.789, potrivit datelor de marți. Printre cei care au decedat se află și un băiat de 13 ani care nu avea alte boli.