Cât timp România este în stare de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus, iar ordonanțele militare adoptate de autorități au limitat drastic mobilitatea persoanelor, oamenii pot ieși din casă în general doar pentru cele de strictă necesitate, precum cumpărăturile, medicamentele sau vizitele la cabinete medicale sau veterinare.

Langa mine - ce magazine, farmacii sau cabinete am in apropiere de locuinta meaFoto: Hotnews

O aplicație utilă realizată de Esri România pune la dispoziția utilizatorilor o unealtă simplă prin care se pot localiza, pe o rază stabilită de utilizator - în jurul locuinței de exemplu, mai multe puncte de interes.

Instrucțiuni de folosire:

- Introdu adresa în câmpul de introducere adresă sauloc (stânga sus) sau folosește butonul „Set location” pentru a alege un loc anume pe hartă.

- Selectează raza (între 0 și 2.000 de metri) pentru a fi simbolizată pe hartă.

- Vizualizează rezultatele grafic pe hartă - iconițe (click pentru nume sau alte informații) sau ca listă, împărțită pe categorii, sub câmpul de căutare

- Pe HARTĂ dați click pe iconițe aveți opțiunea de a vedea instant locul prin funcția „Google Street View”

- Pe LISTĂ, faceți click pe săgeată dreapta pe rezultate pentru a le identifica pe hartă și pentru a afla distanța aproximativă la care se află, față de locația dumneavoastră.

Vrei să vezi aplicația mai mare, într-un tab separat? Click aici.

NOTĂ: Harta nu este una exhaustivă, ci una orientativă și nu pretinde că ar conține TOATE punctele de interes (magazine, farmacii, cabinete, ATM-uri etc), în special în zone rurale sau orașe mai mici, dar chiar și în București.