"Un conglomerat de nereguli". Cum s-a transformat Suceava în Lombardia României

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 1 aprilie 2020, 16:32 Actualitate | Coronavirus


Carantina
Foto: AGERPRES
Primul oraș din România în carantină totală, cu 31 de decese provocate de coronavirus (multe dintre victime confirmate cu virusul chiar și la zile întregi după deces) și peste 638 de îmbolnăviri. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se teme că 1.000 de purtători ai coronavirusului umblă în acest moment prin Suceava, fără ca nimeni să știe exact cine sunt și cui transmit mai departe virusul. Suceava s-a transformat, în doar 9 zile de la primul deces înregistrat acolo, în Lombardia României. Totul în urma unui "conglomerat de nereguli", așa cum a admis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu acordat HotNews.ro.

La Suceava, nu doar virusul este de vină pentru situația gravă. Ministrul Sănătății și procurorii care anchetează neregulile ce au împins orașul în carantină totală vorbesc despre testare făcută preferențial, unor persoane care nu aveau neapărat nevoie, probe recoltate de la personalul medical care nu au mai ajuns în laborator și personal al spitalului prins total nepregătit de valul de pacienți infectați cu coronavirus - neinstruiți să îi trateze și fără echipamente de protecție.

Cele mai multe decese și îmbolnăviri. Dintre cele 2.460 de cazuri de îmbolnăvire de coronavirus din România, peste un sfert sunt la Suceava - 638. Tot în Suceava s-au înregistrat și cele mai multe decese din țara noastră - 31.

Orașul este de două zile în carantină totală - străzile sunt pustii, iar la spital mai ajung, cu excepția pacienților suspecți de coronavirus, doar urgențele medicale grave.Suceava, focar de coronavirus


Nelu Tătaru: "Suceava - un conglomerat de nereguli"Pe Nelu Tătaru, ziua numirii în funcția de ministru al Sănătății l-a prins la Suceava. Joia trecută, dimineață, Victor Costache a demisionat după mai puțin de 5 luni de mandat. Imediat, în locul său, ministru a fost numit Nelu Tătaru, secretar de stat până în acea zi.

Nelu Tătaru se afla joia trecută de 3 zile la Suceava, pentru un control la primul spital din România închis temporar de coronavirus - Spitalul Județean Suceava.

Un spital unde autoritățile locale s-au lăudat cu investiții masive în ultimii ani - spitalul se află în subordinea Consiliului Județean Suceava. Cu exact un an în urmă, în aprilie 2019, Spitalul Județean din Suceava era decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler.

De altfel, Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean din Suceava până săptămâna trecută, când Nelu Tătaru a cerut suspendarea lui, a fost la un pas de a deveni ministrul Sănătății în toamna trecută, după ce Guvernul PSD a fost demis prin moțiune de cenzură. Potrivit surselor HotNews.ro, Rîmbu, foarte apropiat de PNL și de Gheorghe Flutur, liderul PNL Suceava, a fost pe lista potențialilor miniștri ai Sănătății înaintea lui Victor Costache, însă a refuzat și a preferat să rămână manager de spital.

Un an mai târziu, Spitalul din Suceava a devenit primul din România închis temporar (48 de ore) din cauza contaminării cu coronavirus, iar 181 de cadre medicale au fost infectate cu virusul.

Nelu Tătaru

În urma controlului de 3 zile făcut de Nelu Tătaru, spitalul a fost închis pentru 48 de ore pentru a fi dezinfectat, iar managerul Vasile Rîmbu a fost suspendat din funcție, la solicitarea Ministerului Sănătății. În locul său a fost numit manager interimar medicul Florin Filip, până la acel moment șeful Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Pe drumul dinspre Suceava spre București, la scurt timp de la numirea în funcția de ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a acordat un interviu HotNews.ro, în care mărturisea că în cele 3 zile pe care le-a petrecut la Suceava a găsit acolo un "conglomerat de nereguli".

"După ce am văzut la Suceava, trebuie să ne ancorăm mai mult în realitatea pe care o avem în teren în acest moment. Dacă ne referim la Suceava, avem un conglomerat de nereguli care au dus la această transmitere accentuată a virusului - de la un personal medical care a fost descoperit pe partea de materiale de protecție, a fost descoperit ca informare și ca pregătire pentru un caz suspect, de la cazul în sine care a omis să spună sau nu a vrut să spună contextul epidemiologic, de la un traseu pe care l-a avut ancheta epidemiologică, în care au fost testări făcute în grup fără o anchetă prealabilă, fără a vedea care sunt adevărații contacți, și atunci diseminarea s-a făcut cum s-a făcut", spunea Nelu Tătaru, în interviul acordat HotNews.ro.


31 de decese și 638 de îmbolnăviri. Infecția cu coronavirus, confirmată în multe cazuri abia după decesÎn urmă cu 9 zile, pe 23 martie, se înregistra la Suceava primul deces din oraș provocat de coronavirus - o femeie în vârstă de 71 de ani, cu afecțiuni cronice. În acel moment, se știa deja că Spitalul Județean a devenit focar de infecție cu coronavirus și trebuie închis. A doua zi, la Suceava ajungea Nelu Tătaru, încă secretar de stat la acel moment, pentru un control. Avea să închidă pentru două zile spitalul, pentru a fi dezinfectat, și să ceară autorităților locale schimbarea managerului.


De atunci, în doar 8 zile, s-au înregistrat alte 30 de decese. La majoritatea victimelor, infecția cu coronavirus a fost confirmată abia după deces, uneori câteva zile mai târziu.

Tot Suceava deține și recordul pe țară la cazuri de îmbolnăviri - 638, dintre care 181 sunt cadre medicale de la Spitalul Județean.

În seara zilei de 30 martie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un calup de 13 noi decese la Suceava. Decesele se înregistraseră în perioada 22- 29 martie 2020, iar confirmarea infecției cu coronavirus în cazul tuturor celor 13 persoane a venit abia pe 30 martie.


Cum s-au infectat 181 de cadre medicale. Medici infectați și neinfectați, chemați la grămadă la spital în baza unui Ordin de ministru care nu a existat niciodatăPe 23 martie, când s-a înregistrat la Suceava primul deces din cauza coronavirusului, se știa deja că Spitalul Județean este focar de infecție, iar o parte din personalul medical se afla în izolare sau era deja confirmat cu infecție cu coronavirus.

În acea zi s-a produs însă una dintre cele mai grave greșeli din lungul șir de erori din această perioadă - tot personalul medical a fost chemat la lucru lunea trecută, dimineața, de către directorul medical al instituției. Medici, asistente, infirmiere au fost amenințați cu un ordin de ministru inexistent și li s-a cerut să se prezinte la spital chiar dacă se aflau în izolare sau dacă erau confirmați cu coronavirus, acuză un medic.


Mesaj primit de personalul medical din Suceava


"Au fost amenințați că vor fi dați afară altfel. Directorul medical aflase chiar înainte că e pozitiv. Operase înainte, deși trebuia să fie în izolare", a povestit pentru HotNews.ro un medic din Suceava.

Practic, personalul medical sănătos a fost amestecat cu cel confirmat deja cu coronavirus sau aflat în izolare, o greșeală nepermisă într-un moment în care situația de la Suceava era deja gravă.

"Bună seara! La ora 7:30 toate cadrele medicale care sunt confirmati pozitiv, suspecti sau negativi sunt asteptati la spital! Ordin de ministru!"- se arăta într-un mesaj pe WhatsApp trimis către toți șefii de secție de la Spitalul Județean Suceava de către directorul medical dr. Alexandru Macovei.

Mai departe, în conversație, șefii de secție întreabau, pentru a fi siguri dacă au înțeles bine ce li se cere: "Și cei izolați la domiciliu și cei pozitivi??". "Toti. Tot personalul: medici asistente infirmiere", a venit răspunsul.

Directorul medical al spitalului, dr. Alexandru Macovei, a susținut că personalul medical a fost chemat de acasă în baza unui Ordin de ministru. Acel Ordin de ministru nu a existat însă niciodată, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții Ministerului Sănătății.

Rezultatul: 181 de cadre medicale de la Spitalul din Suceava au fost infectate cu coronavirus - 43 medici, 70 asistente, 20 infirmiere, 7 îngrijitoare, 41 personal auxiliar.


Fără echipamente de protecție și ventilatoare suficiente pentru pacienții criticiSpitalul Județean din Suceava va primi, începând de astăzi, un ventilator de suport respirator, patru injectomate și echipamente de protecție constând în mănuși chirurgicale, măști de protecție, viziere, combinezoane de protecție, bonete, botoși si 375 de kilograme de dezinfectanți de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical și aeromicrofloră - o donație din partea Organizației Salvați Copiii.

Spitalul Județean Suceava

România are în jur de 2.600 de paturi de terapie intensivă, dintre care doar jumătate sunt dotate cu ventilatoare de suport respirator. Aceste ventilatoare sunt vitale pentru pacienții infectați cu coronavirus care dezvoltă forme grave ale bolii - insuficiență respiratorie.

Donația de echipamente vine după ce o parte din personalul medical de la Suceava a vorbit, în ultimele zile, despre lipsa cruntă de echipamente de protecție din spital.


Suceava, băgată în carantină totală la miezul nopții, după anunțarea unui calup de 13 decese - toate victimele, confirmate cu coronavirus la câteva zile de la decesÎn seara zilei de 30 martie, când a fost anunțat un calup de 13 decese la Suceava - toate cele 13 victime confirmate cu coronavirus după deces, unele la o zi, altele chiar la o săptămână - autoritățile au decis să declare carantină totală în orașul Suceava și alte 8 comune din jur.

La scurt timp după ce cele 13 decese au fost făcute publice, ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au anunțat, într-o declarație de presă televizată, aproape de miezul nopții, că Suceava este primul oraș din România care intră în carantină totală.


Raed Arafat și Marcel Vela

Municipiul Suceava și alte 8 comune din jur - Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei - au intrat de joi seară, 30 martie, în carantină totală, o premieră în România de la debutul crizei coronavirusului. Decizia a fost luată prin Ordonanța militară nr 6.

Toate căile de acces au fost securizate de Poliție și Armată.


În zona carantinată este permisă intrarea, respectiv ieșirea doar pentru:

 • transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;
 • persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.


Cazul Suceava, anchetat de procurori: S-au făcut teste pentru COVID unor persoane care nu aveau neapărat nevoie, iar probele recoltate angajaților spitalului nu au ajuns în laboratoare specializateCazul pacienților din Suceava diagnosticați cu infecție cu coronavirus la câteva zile după deces este acum anchetat de procurori. Parchetul Tribunalului Suceava spune că decesele pacienților cu coronavirus au legătură și cu "activitatea ilicită" a funcționarilor din sistemul medical.

Concret, procurorii spun că funcționarii din Spitalul Judeţean şi din Direcţia de Sănătate Publică Suceava au încălcat mai multe reglementări legale privind izolarea, testarea, carantina şi internarea.


Medic de la Spitalul Județean Suceava


Procurorii suceveni mai spun, de asemenea, că pacienți infectați cu COVID nu au fost internați în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava.

De asemenea, procurorii vorbesc despre nereguli grave ale reprezentanților spitalului și ai Direcției de Sănătate Publică. Ei acuză că, de exemplu, le-au fost făcute teste pentru COVID 19 unor persoane care nu aveau neapărat nevoie, în timp ce probele recoltate unor angajați ai spitalului nu au fost trimise laboratoarelor specializate, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13288 vizualizari

 • -5 (23 voturi)    
  Sa preia armata (Miercuri, 1 aprilie 2020, 16:41)

  DiDiRo [utilizator]

  comanda tuturor spitalelor desemnate sa trateze bolnavii suspectati ori infectati cu covid. Ca in Ungaria!
  • +8 (18 voturi)    
   Adica burtalaii aia care nu fac nimic (Miercuri, 1 aprilie 2020, 17:34)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui DiDiRo

   si au IQ marimea pantofului?
   • -6 (12 voturi)    
    vezi ca te-ai agitat prea tare (Miercuri, 1 aprilie 2020, 18:32)

    DiDiRo [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    si ti-ai trezit singurul neuron din dovleacul ce-l porti ca dop la gat.
   • 0 (2 voturi)    
    Arad: 24 cadre pozitive. Suceava nu e de vina! (Miercuri, 1 aprilie 2020, 20:44)

    simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    La SCJU Arad, din 250 cadre medicale testate 24 au fost pozitive la Covid-19. Virusul se răspândește în orice spital, indiferent ce ai face. In final, aproape toate unitățile medicale din țara vor ajunge în situația celei din Suceava. Sancțiunile, retragerile de decorații, nu rezolva nimic.

    Citate:
    "Arad: 24 de cadre medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) au fost confirmate cu noul coronavirus, din 250 testate, a declarat imercuri, pentru Agerpres, președintele Sanitas Arad, Otinel Şandru."

    "Spitalul din Suceava a devenit primul din România închis temporar (48 de ore) din cauza contaminării cu coronavirus, iar 181 de cadre medicale au fost infectate cu virusul."

    "Klaus Iohannis a retras decorația conferită Spitalului Județean de Urgență din Suceava"
   • +1 (1 vot)    
    Covid-19 este ca un fum de țigare fără miros (Miercuri, 1 aprilie 2020, 21:05)

    simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Închipuiți-va ca la spital ajunge o persoana vizibila dar care fumează o țigare invizibila, cu fum care nu se vede și nu are miros (virusul chinezesc). Vine pentru o afecțiune care nu are legătură cu Covid-19 și infectează toți pacienții și personalul medical care inhalează fumul. Puneți-va pe fata o masca militara de gaze și stați în apropierea unui fumător. Dupa câteva minute începi sa simți mirosul. Cam asa este situația și cu coronavirusul. Nu poate fi oprit.
  • +5 (7 voturi)    
   Armata (Miercuri, 1 aprilie 2020, 19:15)

   schumi [utilizator] i-a raspuns lui DiDiRo

   Armata are departamente specializate care pot face cu usurinta fata haosului din spitale. Medicii nu mai fac nimic, trimit asistentele sa faca orice, ei nici macar nu ies din birouri. Trimit rezidentii sa faca absolut orice, e haos total, nu intelegeti.
   Va zic din ce vad in jur, rezidenti in primul an trimisi sa faca triere in locul medicului la cazuri grave, medicii stau incuiati in birouri. Majoritatea pacientilor morti sunt morti din cauza faptului ca nu au mai fost tratati pentru nici o boala, nici macar pt coronavirus...Pacienti cu insuficienta renala care sunt abandonati si lasati fara dializa, bolanavi de inima fara pastile, nici macar mancare nu le mai dau, sunt pur si implu abandonati.
   E un haos si se vede coruptia si marlania doctorului roman. Il doare in cur ca moare cineva, doamne fereste sa iasa el din birou.
   Aici direct supraveghere armata a spitalelor si coordonare militareasca pentru ca altfel, acesti Dumnezei vor continua sa omoare omaeni care ar fi supravietuit si sunt multi care ii numesc eroi pe marlanii astia. Adevaratii eroi sunt alde asistenta aia care plangea sa e singura pe toata sectia, pt ca nimeni nu vroia sa intre in contact cu pacientii, iar aia care se ascund sunt in continuare platit cand ar trebui sa faca puscarie.
   Sistemul medical romanesc e corupt in profunzime si nu poate fi schimbat decat prin triere militara.
 • +3 (13 voturi)    
  Un accident epistemiologic (Miercuri, 1 aprilie 2020, 16:43)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ca sa citim din birocratul politruc de la M. Sanatatii.
  In mod cert, cam ăsta e nivelul mai peste tot.
 • +7 (17 voturi)    
  Conglomerat = lipsa educatiei si prostie (Miercuri, 1 aprilie 2020, 16:59)

  M-Teo [utilizator]

  Lipsa de educatie sta la baza a aceea ce se intampla acum in Ro. Votam aceeasi tampiti care ne conduc, mituim aceeasi oameni care se fac ca ne ingrijesc, alegem aceeasi hoti in poztii de conducere ...si ne mai miram ca suntem aici....
 • +11 (13 voturi)    
  Desigur... (Miercuri, 1 aprilie 2020, 17:02)

  spirache [utilizator]

  DiDIRo. Armata e buna, dar pe termen scurt. Că nu știe cu marketingul, cu alea, alea. Spitalele noastre sunt un sunt pentru că în pofida banilor alocați, avem domn-profesori, domn-doctori care folosesc resursele publice pentru funcționarea clinicilor și cabinetelor private. Iar solidaritatea la furat din spitale este masiva: de la manager la ultimul îngrijitor. Cum vă explicați că nu au niciodată hârtie igienică in toaletele pacienților? Hârtia igienică se găsește, nu e scumpă, dar totuși nu exista. Pentru că sunt dezumanizați de furaciune, iar covidu' asta le perturba traiul tihnit in care huzureau dna și dnul...., că de la domneala asta nu se trage totul că neam.
 • 0 (6 voturi)    
  Vreti sa vedeti spitale ca-n occident ? (Miercuri, 1 aprilie 2020, 17:06)

  mihaipricop [utilizator]

  https://www.youtube.com/watch?v=0LuSFX3HSxc
 • +12 (20 voturi)    
  cel mai grav ... (Miercuri, 1 aprilie 2020, 17:18)

  sareta [utilizator]

  Cel mai grav a fost numirea unei contabile sa conduca Directia de Sanatate Publica a judetului !Noaptea mintii ,ce rezultate sa ”produca” o asemenea sefa pusa sa dirijeze activitatea azeci de cadre medicale cu pregatire superioara ?Dl.Ministru se face ca nu stie de acest subiect desi s-a vazut la Gorj ,Timisoara si acum Suceava ce rezultate au dat aceste numiri de contabili ,juristi,ingineri care sa conduca si sa ia decizii privind sanatatea a milioane de romani .Cine va anula Ordinul unui Ministru (platit sa se ocupe de sanatatea romanilor si nu sa-i distruga) care a facut posibila numirile unor diletanti pe posturi de o foarte mare raspundere?Cate judete mai au de suferit de pe urma acestor analfabeti functional pusi sa conduca medici ?
  • +10 (14 voturi)    
   Ironia sortii pentru Iohannis si PNL, dar si altii (Miercuri, 1 aprilie 2020, 17:42)

   MakeRoGreatAgain [utilizator] i-a raspuns lui sareta

   Se gasesc filmari pe net cu Iohannis si Rares Bogdan preaslavind cat de nemaipoimenit e spitalul din Suceava.

   Fie ca e vorba de PSD sau PNL sau din alte partide care au fost la guvernare (PMP), toti brontozaurii din politica nu reusesc sa iasa din logica de carton.

   Nu vor sa inteleaga ca mimatul doar pompand niste bani, care oricum sunt ai contribualbilor, nu functioneaza, nu e suficient nici pe departe. Iar asta se vede in astfel de crize crunte cum cea de acum.
  • +2 (2 voturi)    
   Cum explici (Miercuri, 1 aprilie 2020, 19:22)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui sareta

   Ce-a facut directorul ala medical? Pe ala nu-l numaram? Problema e ca-s prosti, indiferent de pregatire. Sa pui un prost la varf si sa astepti rezultate pozitive e chiar interesant.
   • +1 (1 vot)    
    Un fraier (Miercuri, 1 aprilie 2020, 20:55)

    sareta [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    Da ,a fost un fraier ca si ceilalti doctori din subordinea unor contabile !Insa acesta era coordonat si controlat de DSP -ul contabilei....
 • +12 (14 voturi)    
  Nu trebuie aruncat totul pe medicii suceveni! (Miercuri, 1 aprilie 2020, 17:24)

  Fl99 [utilizator]

  Au fost multe greseli, e adevarat. Nu s-au triat pacientii suspecti Covid daca nu veneau din zone rosii sau contacti, chiar daca prezentau simptome clare. Medici UPU au sesizat evideta simptomelor, dar nu s-au creat zone izolate pentru ei; au fost trimisi pe sectii langa bolnavi neinfectati. Aici e greseala procedurala de la centru.
  Autoritatile centrale au stiut doar sa inchida spitalul si sa-l transforme in spital Covid. E eroare colosala. Spitalul Suceava are doua zone complet separate ( despartite de artera principala a orasului). Astfel pavilioanele de pe dreapta (infectioase, pneumologie, dermatologie etc) puteau fi alocate pt Covid si cladirea de partea stanga cu ambulator si Upu pentru patologii normale. E logic si nu condamnam la moarte restul pacientilor (mai numerosi).
  Acum au carantinat orasul si cateva comune. Au declarat ca sunt alaturi de Suceveni. Cred ca doar “din gura” , tipic politic. In afara de donatii private cu aparatura de testare ,un ventilator si echipamente de protectie, nu am auzit nimic.
  Cereti autoritatilor sa prezinte ce fac pt Suceava inafara sa “bata cuie in usa si sa picteze o cruce ca pe vremea ciumei”. Sa declare cate ventilatoare, echip de testare, echip de protectie, etc au trimis catre Suceava. De inchis e foarte usor. Solutii, asta se asteapta!
  Sau sa taca daca zac contemplativi si doar declarativ sunt alaturi de suceveni.
  Rusine sa va fie!
 • +4 (4 voturi)    
  O singura neregula (Miercuri, 1 aprilie 2020, 17:53)

  luciannn [utilizator]

  Medici fara teste rapide si echipamente de protectie
 • +4 (6 voturi)    
  Next Romania! (Miercuri, 1 aprilie 2020, 17:56)

  Harold [utilizator]

  Suceava e doar inceputul...
 • +9 (9 voturi)    
  La Suceava s-a spart bula (Miercuri, 1 aprilie 2020, 17:56)

  Pepi [utilizator]

  Dar ma intreb cate alte spitale sunt manageriate in acelasi stil, cu acelasi tip de "dumnezei" la conducere, fara protocoale, unde totul se face dupa ureche, la indicatia pretioasa a unor directori medicali si sefi de sectie care conduc totul ca pe mosia proprie si personala? In cate alte spitale, cate alte DSP-uri s-a facut testare peste rand? In cate alte localitati sunt oameni veniti din strainatate care nu au anuntat ca au simptome "ca sa nu fie izolate"?
 • +9 (11 voturi)    
  Povesti de adormit fraieri (Miercuri, 1 aprilie 2020, 18:03)

  AureliusM [utilizator]

  Domnul Nelu Taataru e f. priceput.

  1. Din pozitia de Ministru vrem decizii si actiuni. Concret. Nu metafore si descrieri cu "conglomerati", pt asta am putea plati mai putin bani unui scriitor.

  2. De ce a fost doar "suspendat" fostul director? Aveti planuri sa revina, cand uita lumea mai tarziu? Unde este pedepsirea vinovatului, pentru a arata si celorlalti din sistem ca intentiile rele nu sunt tolerate? mai ales ca suntem in perioada de criza.

  3. FIECARE dintre aceste nereguli - cum au fost indreptate?

  4. Va faceti ca nu vedete elefantul din camera? De ce nu spuneti nimic de situatia actuala. Dupa cum rasufla in presa, inca mor oameni cu zile. Ce mama dracu ati remediat de fapt?
 • +1 (3 voturi)    
  "Un conglomerat de nereguli" (Miercuri, 1 aprilie 2020, 19:15)

  pelagragalbena [utilizator]

  Ha Ha Ha
  ce va mai mirati nu voi ati dat ciuma rosie jos si ati pus in loc pelagaragalbena, care a umplut toate institutiile importante cu "lingaii si slugoii lor".

  P.S.
  ciuma rosie a fos "apa de tauleta" pe langa pelagragalbena, sa vediti "ororile" lasate in urma dupa numai 6-7 luni de asa zisa guvernare.
 • +2 (2 voturi)    
  Pacienti (Miercuri, 1 aprilie 2020, 19:44)

  robyzs [utilizator]

  Pacientii din spitalul respectiv sunt lasati sa moara indiferent de ce boli sufera, asta este adevarul si vor mai fi multe spitale din Romania care vor fi la fel daca Guvernul nu se trezeste si nu cumpara echipament pentru medici.

  Saptamana trecuta vedeam avioane care aduceau echipament din Coreea, ce s-a intamplat cu echipamentele medicale? Au ramas la Bucuresti pentru ca Firea si Cercel sa faca campanie electorala sau sunt folosite de primari PNL alte Chirica Mihai care se testeaza saptamanal sau Flutur care este trecut pe liste ca doctor pentru a se testa inaintea celorlati?
 • -2 (4 voturi)    
  rezolvare! (Miercuri, 1 aprilie 2020, 20:43)

  antivirus2020 [utilizator]

  cred ca un singur om (sau un medic di jurul lui) din tara poate salva situatia la suceava
  Si acesta este Adrian Streinu Cercel cu comditia sa i se puna la dispozitie o echipa aleasa de el,eventual si cu niste medici militari.
  Restul ce se vede pe stiri sunt doar pentru imagine,se duce ministrul se roaga de medici,prefectul este total in afara si probabil se ascunde sub birou de frica.Eu din ce am vazut nimeni nu are autoritate sa creeze proceduri,separarea circuitelor,cine si de ce se ocupa din cadrul spitalului
  iar toata lumea trebuie tratata a fi suspect infectata pana la cofirmarea testului,efectuarea cu prioritate a testelor din focarul de epidemie ..etc
  iar cazurile noi grave redirectionate catre o unitate sanitara apropiata,si doar daca au o recomandare de la medicul de familie ca nu se poate trata acasa.
  Iar autoritatile locale ar trebui sa faca o procedura in localitatile respective legata de consultarea(unde este cazul) pacientilor de medicii de familie,si acolo unde sunt policlinici sa se faca o garda 1-2 medici si asistente,dar DSP sa le asigure echipamentul de protectie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by