Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, iar în nordul țării, la Suceava, municipiul reședință de județ și alte opt comune sunt în carantină totală: peste 150.000 de oameni afectați, acolo s-au înregistrat 31 de decese și circa 700 de cazuri pozitive. Vezi în articol o monitorizare independentă cu mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară.

Zona din Suceava aflata in carantina totala - Harta deceselor de coronavirus - 1 aprilieFoto: geo-spatial.org

Vezi mai jos datele colectate din surse oficiale și independente privind cazurile din țară:

  • COVID-19 - Conține lista județelor după numărul de cazuri și, mai jos (cu scroll) harta deceselor pe județe, harta vindecărilor pe județe și harta cazurilor pe județe, dar - mai nou - și ZONA DE CARANTINĂ din Suceava, precum și graficul infectărilor confirmate pe zile. Totodată conține numărul cazurilor vindecate și decesele, pe județe.
  • Hărți - Conține o hartă cu situația la nivel european,o hartă comparativă care arată emisiile de noxe de dinaintea pandemiei și de după, o hartă cu puncte de interes social din România, o hartă grafică ce prezintă situația intrărilor și ieșirilor din România începând cu 26 martie, precum și o hartă cu infrastructura spitalicească din țară.
  • Statistici - Conține o serie de grafice interactive cu date statistice generale (cazuri unice, curba infectărilor, vindecărilor și deceselor, dar și frecvența pe grupe de vârste, de generații, distribuția după gen ș.a.). un grafic care prezintă relaționarea dintre cazuri (cine a infectat pe cine), precum și precum și o repartiție a cazurilor pe județe (evident, acolo unde s-a comunicat sau s-a reușit identificarea din surse publice)

Graficele au fost realizat de către comunitatea geo-spațial.org având la dispoziție informațiile comunicate public de către autorități, precum și informații din presă și alte surse deschise.

Aplicația interactivă poate fi vizualizată separat, într-un tab diferit, aici.

NOTĂ:

- Harta cazurilor pe județe simbolizează cazurile după locul de depistare, nu după domiciliul persoanelor infectate. Până la 291 localizarea în județe a fost comunicată oficial, apoi a fost sistată. Astfel, noile cazuri apar în dreptul câmpului "Necunoscut" și sunt reprezentate pe hartă în zona Mării Negre similar și pentru cazurile de vindecați care nu au fost localizate.

- Graficul cu relaționări a fost realizat manual pe baza informațiilor apărute în presă și pe canale oficiale, astfel încât nu toate relaționările pot fi exacte.

----

NU mai este publicată harta oficială a infectărilor cu coronavirus pe județe / NU mai sunt comunicate oficial informații despre situația cazurilor confirmate pe județe