Aproape 7.000 de români care nu au respectat restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare au fost depistați de polițiști în ultimele 24 de ore. Acestora le-au fost aplicate amenzi care depășesc 11,3 milioane de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform informațiilor transmise miercuri de Grupul de comunicarae strategică, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.247 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 50 de persoane aflate în carantină au părăsit locul în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Prin structurile Ministerului de Interne au fost întocmite, până în prezent, 260 de dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat 522 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore, 6.939 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate amenzi în valoare de 11.366.595 lei.