Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Germania a ajuns la 67.366, iar cel al deceselor la 732, a anunţat miercuri dimineaţă Institutul Robert Koch (RKI), după ce în ultimele 24 ore au fost testaţi pozitivi încă 5.453 pacienţi, transmite Reuters, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

De marţi dimineaţă până miercuri dimineaţă în Germania au mai decedat 149 de persoane din cauza infectării cu noul coronavirus. Pe de altă parte, o navă de croazieră germană de pe care 41 de pasageri şi membri ai echipajului au contractat virusul SARS-CoV-2 refuză să părăsească portul Australia. Nava Artania se află de săptămâna trecută în portul Fremantle, situat la sud de Perth.

Şeful executivului statului Australia de Vest, Mark McGowan, s-a declarat ''extrem de dezamăgit'' şi şi-a exprimat speranţa că nava de pasageri va părăsi Australia ''cât mai curând cu putinţă''. El a solicitat intervenţia autorităţilor federale de la Canberra în acest caz. ''Aş solicita Forţei de frontieră australiene să pună nava pe itinerariul său. Vasul trebuie să se întoarcă în Germania'', a declarat McGowan într-o conferinţă de presă la Perth.

''Dacă nava trebuie să fie curăţată, atunci să fie curăţată şi apoi să îşi reia itinerariul. Dacă are nevoie de echipament de protecţie, acesta trebuie dat. Dar vasul trebuie să plece cât mai rapid posibil'', a adăugat el.

Un număr de 844 de pasageri şi membri ai echipajului aparent sănătoşi de pe nava Artania au plecat duminică cu patru zboruri ale companiei aeriene Condor către Germania, cu sprijinul Forţei de frontieră australiene şi al guvernului de la Berlin. În spitale din Australia se află 41 de pasageri şi membri ai echipajului de pe nava de croazieră, dintre care unii sunt în stare gravă. Alături de aceştia se află în Australia şi 16 aparţinători. Autorităţile portuare din Fremantle au anunţat că nava urmează să plece vineri, dar echipajul a anunţat Forţa de frontieră australiană că vasul ar trebui să mai rămână două săptămâni şi a cerut să se efectueze o dezinfectare totală a vasului.