Numărul total al cazurilor de coronavirus confirmate la Suceava a urcat marți la 638, au anunșat reprezentanții Grupului de comunicare strategică, la solicitarea HotNews.ro. Practic, din cele 2.245 de cazuri confirmate în România, mai mult de un sfert sunt în județul Suceava. Tot la Suceava s-au înregistrat și cele mai multe decese din România - 31.

Spitalul din SuceavaFoto: Google Street View

Municipiul Suceava și alte opt comune din jur au intrat începând de aseară în carantină totală, o premieră în România de la debutul crizei coronavirusului. Decizia a fost luată prin Ordonanța militară nr 6.

Cele opt comune care au intrat în carrantină totală sunt Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Toate căile de acces au fost securizate de Poliție și Armată.

În zona carantinată este permisă intrarea, respectiv ieșirea doar pentru:

  • a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;
  • b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.