O fată de 12 ani a murit în Belgia în urma infecției cu Covid-19, un caz foarte rar de deces la un bolnav cu această vârstă, au anunțat marți autoritățile sanitare, citate de AFP.

Coronavirus BelgiaFoto: Profimedia Images

Niciodată până acum în cursul acestei pandemii autoritățile unei țări europene nu au anunțat decesul unui copil atât de tânăr.

"Este un eveniment care este foarte rar, dar care ne bulversează", a declarat doctorul Emmanuel André, purtător de cuvânt al autorităților sanitare belgiene, anunțând acest deces care a avut loc luni.

Fata era elevă în Gand (nord-vest) și nu mai mersese la școală din 13 martie.

Școlile belgiene sunt închise pentru a treia săptămână consecutiv.

Nu era cunoscută cu vreo problemă de sănătate înainte de a fi infectată cu acest virus, potrivit televiziunii publice flamande VRT.

"După trei zile de febră", starea sa de sănătate "s-a deteriorat brusc", a precizat un alt purtător de cuvânt al autorităților sanitare, Steven Van Gucht.

Săptămâna trecută, o adolescentă de 16 ani a murit în Paris.

Decesele în rândul tinerilor sunt extrem de rare în rândul tinerilor, dar "formele grave ale bolii antrenează internarea, inclusiv la terapie intensivă, moment în care decesul se poate produce la adulții de toate vârstele", au avertizat autoritățile sanitare americane.

În Belgia, au murit din cauza noului coronavirus 705 persoane, iar 93% dintre decese au intervenit la persoane peste 65 de ani, a menționat dr Van Gucht.

În această țară cu 11,4 milioane de locuitori, autoritățile au înregistrat marți 12.775 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. În total 4.920 persoane erau internate, dintre care 1.021 la terapie intensivă.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 98 de noi decese la spital, la care s-au adăugat alte 94 intervenite în aziluri de bătrâni dar care nu erau contabilizate încă.

În Statele Unite, un bebeluș mai mic de un an a murit de Covid-19 în statul Illinois.