Numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus în Ungaria a ajuns la 492, potrivit site-ului oficial koronavirus.gov.hu, citat marţi de agenția MTI, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

În total, de la începutul pandemiei, în Ungaria au decedat 16 persoane contaminate, iar 37 s-au recuperat complet. Alte 61 de persoane sunt în carantină şi au fost efectuate 14.146 de teste pentru noul virus, mai precizează site-ul oficial.

Centrul de informaţii al guvernului a publicat pe de altă parte marţi detalii despre cei 16 pacienţi care au murit în Ungaria după ce au contractat virusul.

Potrivit acestor date, toţi cu o singură excepţie aveau probleme de sănătate anterioare, iar în majoritatea cazurilor a fost vorba de bărbaţi cu vârsta de peste 70 de ani.

Cel mai tânăr pacient, care avea 37 de ani, avea o boală pancreatică cronică şi o afecţiune hepatică, iar cel mai vârstnic, în vârstă de 94 de ani, avea deja o boală pulmonară cronică.

Cel puţin zece din cele 16 victime avea probleme cardiace şi circulatorii. Celelalte afecţiuni preexistente în cazul pacienţilor decedaţi din Ungaria includ cancerul, diabetul şi pancreatita, iar unul dintre pacienţi fusese supus unui transplant de rinichi.

Site-ul precizează de joi şi vârsta, sexul şi problemele medicale preexistente ale celor decedaţi după contractarea noului virus.