Un număr de 7 asistente, două îngrijitoare şi un medic psihiatru au demisionat de la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov în ultimele zile, a declarat pentru Agerpres managerul unităţii sanitare, dr. Nicuşor Bîgiu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, al doilea ca mărime din judeţ, are în schema de personal 227 asistenţi medicali şi 250 de infirmieri, astfel că demisia celor 7 asistente, dintre care majoritatea din secţia de la Zărneşti, este „nesemnificativă” şi a fost deja acoperită prin alte angajări.

Conform acestuia, unitatea medicală a angajat, în ultimele zile, un medic infecţionist şi unul de igienă, în contextul în care Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie se pregăteşte să primească şi pacienţi cu COVID în viitorul apropiat, dar şi un psihiatru şi un neurolog, cinci asistenţi medicali, patru brancardieri şi un infirmier.

Dr. Bîgiu a menţionat că numărul acestor demisii ar fi fost mai mare, însă a reuşit să convingă alte câteva asistente de la secţia exterioară din Zărneşti să nu demisioneze.

La Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov s-au luat deja o serie de măsuri pentru a putea primi, în caz de nevoie, pacienţii cu COVID-19 cu forme uşoare şi medii, după ce se epuizează locurile la Infecţioase sau Pneumoftiziologie. Astfel, conform managerului, unitatea medicală are pregătite 16 paturi de ATI şi alte aproximativ 100, în cazul în care situaţia o va impune.

În acest context, în urmă cu o săptămână, directorul medical al spitalului, dr. Daniela Marinescu, l-a acuzat pe Bîgiu că „are o atitudine sfidătoare, nu acceptă sfaturi de la ceilalţi membri ai conducerii şi ia singur decizii”. Directorul medical şi alţi medici ai spitalului au arătat, într-o scrisoare deschisă, că nu sunt de acord ca în această unitate sanitară să fie îngrijiţi pacienţi confirmaţi cu virusul COVID-19, invocând lipsa de specialişti, dar şi de siguranţă epidemiologică.