Numărul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns marţi la 379, în creştere cu 25 faţă de ziua anterioară, a anunţat marţi şeful celulei guvernamentale de criză de la Sofia, generalul Venţislav Mutafciski, scrie Agerpres, citând BTA.

Epidemie Covid-19Foto: Profimedia Images

În spitalele din Bulgaria sunt internaţi 113 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, dintre care 13 sunt la terapie intensivă. Vârsta medie a pacienţilor este de 46 de ani.

Într-o convorbire telefonică avută marţi cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, premierul bulgar Boiko Borisov a spus că guvernul său este interesat să achiziţioneze lunar aproximativ 30.000 de teste PCR din Coreea de Sud.

Pe de altă parte, autorităţile din Muntenegru au impus interdicţii de circulaţie pentru a limita răspândirea pandemiei COVID-19, relatează HINA. Astfel, muntenegrenii nu îşi pot părăsi locuinţele între orele 19:00 şi 05:00 în cursul săptămânii şi de sâmbătă ora 13:00 până luni la ora 05:00.

Interdicţia va dura două săptămâni şi nu se referă la oamenii care lucrează în serviciile publice. Măsurile se bazează pe Legea privind protecţia contra bolilor infecţioase în virtutea căreia guvernul poate impune restricţii asupra circulaţiei cetăţenilor dacă este declarată o epidemie.

Numărul de persoane testate pozitiv în Muntenegru a ajuns la 105, iar doi pacienţi au decedat.

Muntenegrul a primit 3,5 tone de echipament medical din partea investitorului grec Petros Stathis, sosit luni la Podgorica de la Dubai.

În Bosnia, numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns marţi la 411, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate noi cazuri la Sarajevo, Tuzla şi Banja Luka. Parlamentul bosniac şi-a suspendat activitatea din cauza epidemiei COVID-19.

Până în prezent în această ţară şi-au pierdut viaţa 25 de persoane din cauza noului coronavirus, toate având comorbidităţi.

La Banja Luka, capitala Republicii Srpska (entitatea sârbă din Bosnia), restricţiile asupra circulaţiei persoanelor vor rămâne în vigoare până la 13 aprilie. Persoanele în vârstă de peste 65 de ani pot ieşi din locuinţe de două ori pe săptămână pentru achiziţionarea de alimente şi medicamente.

În Federaţia croato-musulmană, persoanele cu vârste sub 18 ani şi peste 65 au interdicţia de a-şi părăsi locuinţele în pofida avertismentelor conform cărora măsura este neconstituţională. Ca urmare a unei decizii a autorităţilor de la Sarajevo prin care sunt interzise adunările cu cel puţin 20 de persoane, o sesiune a parlamentului Federaţiei croato-musulmane, programată pentru marţi, a fost anulată.

Potrivit agenţiei TASR, în Slovacia au fost confirmate luni 30 de noi cazuri de bolnavi de COVID-19, numărul total ajungând la 363, a anunţat premierul Igor Matovic. Acesta a adăugat că cel mai tânăr pacient testat pozitiv este un copil de trei ani, iar cel mai în vârstă o femeie de 80 de ani.