Peste 8.200 de persoane care nu au respectat măsurile privind restricționarea circulației impuse prin ordonanțele militare ca urmare a stării de urgență din cauza coronavirusului au fost depistate de poliție în ultimele 24 de ore. Amenzile date depășesc 13 milioane de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform informațiilor transmise marți de Grupul de comunicare strategică, polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 8.276 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost date amenzi în valoare de 13.174.104 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile Ministerului de Interne au fost întocmite 15 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 990 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.124 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. Alte 32 de persoane aflate în carantină au părăsit locul în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă carantina pentru o nouă perioadă de 14 zile.