Situația de la Spitalul CFR Timișoara, care a fost desemnat, conform planului alb, să fie în linia a doua de intervenție și să preia cazuri de coronavirus după ce spitalul de boli infecțioase ”Victor Babeș” se va umple, este una critică, după ce mai multe asistente și infirmiere au demisionat, scrie PressAlert.ro.

Spitalul CRF TimisoaraFoto: Wikimedia Commons

”Cred că sunt aproximativ zece asistente și infirmiere. Nu știu exact pentru că este o dinamică foarte mare. Sunt convins că au invocat și lipsa materialelor de protecție”, a spus managerul spitalului, Ciprian Olaru, potrivit sursei citate.

Acesta a declarat că până acum dotările cu materiale de protecție au fost asigurate exclusiv din donații și sponsorizări, remarcând implicarea societății civile.

Olaru a susținut că, la ora actuală, este asigurată funcționarea pentru următoarele zile, însă, dacă fluxul de pacienți va crește, fiind ”cel așteptat, nu vom face față. De la autorități nu am primit nimic, de la prefectură, nimic, de la primărie, nimic, nimic de la ISU. Nici din ce s-a achiziționat centralizat prin ONAC nu am primit ceva”.