Izolarea în casă şi alte măsuri stricte care sunt în vigoare în Italia de două săptămâni ar trebui să conducă în curând la o stabilizare a epidemiei de coronavirus, dar este nevoie în continuare de precauţie, a declarat luni un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters și Agerpres.

Coronavirus in ItaliaFoto: Agerpres/EPA

„Sperăm într-adevăr că Italia şi Spania sunt aproape (de o stabilizare a situaţiei - n.r.), dar virusul nu va dispărea de la sine. Va trebui îndepărtat prin eforturi de sănătate publică”, a spus într-o conferinţă de presă la Geneva doctorul Mike Ryan, expertul OMS pentru situaţii de urgenţă.

În privinţa Italiei, „ar trebui să începem să observăm o stabilizare”, a precizat el. „Cazurile pe care le vedem astăzi reflectă expunerea din urmă cu două săptămâni”, a adăugat reprezentantul OMS.

Numărul deceselor de Covid-19 în Italia a crescut cu 812 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 11.591, a comunicat luni Agenţia de Protecţie Civilă, un bilanţ zilnic ce inversează tendinţa de declin din ultimele două zile.

În schimb, numărul cazurilor noi de infectare s-a majorat cu doar 4.050, cea mai scăzută creştere în 24 de ore începând din 17 martie. Bilanţul total a ajuns astfel de la 97.689, la 101.739.