​Totul a pornit de la un articol intitulat "Sectorul 1 stă pe o bombă cu coronavirus?!", publicat pe 13 martie, pe site-ul București FM, postul local al Radio România Actualități. Era un articol care ridica problema unei posibile infestări a gropii de gunoi de la Iridex, ceea ce ar putea duce și la infestarea gazului de depozit care se formează prin fermentarea gunoiului. În doar câteva zile, Iridex a reușit să obțină de la Tribunalul București o decizie împotriva Radioului public, scrie Profit.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tribunalul București a admis în primă instanță solicitarea Iridex Group, administratorul depozitului de deșeuri de la Chiajna, de a obliga Radioul public și pe un jurnalist al acestuia să înceteze provizoriu postarea sau difuzarea de materiale de presă în legătură cu activitatea companiei, controlate de fostul senator al fostului Partid Conservator Corneliu Pascu, Iridex acuzând că un articol i-ar fi prejudiciat imaginea.

Decizia instanței, exprimată prin ordonanță președințială, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Totul s-a întâmplat extrem de repede: Iridex a trimis cererea către Tribunalul București pe e-mail, în data de 20 martie, în jurul orei 13, iar decizia instanței a fost pronunțată pe 24 martie la ora 15. Articolul incriminat, apărut pe 13 martie, se intitulează "Sectorul 1 stă pe o bombă cu coronavirus?!".

Articolul a fost eliminat, postul de radio transmițând că a aflat de decizia instanței după articolul din Profit.ro. "Am luat la cunoștință de decizia instanței, astăzi, 29 martie, in urma verificării portalului Tribunalului București, după apariția unui articol de presă pe profit.ro. Retragerea articolelor în discuție reprezintă o dovadă de bună credință din partea SRR. Ne rezervăm dreptul a înainta apel și de a prezenta toate dovezile, în susținerea articolelor de presă publicate", se arată pe site-ul bucurestifm.ro.