Institutul "Cantacuzino" a crescut capacitatea de testare zilnică pentru coronavirus, astfel că dacă până acum se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, în prezent pot fi făcute spre 400 de teste în 24 de ore, potrivit Ministerului Apărării.

coronavirus, testeFoto: Facebook Ministerul Apararii

MApN a anunțat, duminică, printr-un comunicat de presă, că prin reorganizarea fluxului activităților și reconfigurarea programului de lucru, Institutul "Cantacuzino", prin Laboratorul Infecții Respiratorii Virale, a reușit creșterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS CoV-2. Dacă la debutul activității de testare la infecția cu noul coronavirus se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, în prezent nivelul de lucru a crescut spre 400 de probe prelucrate în 24 de ore.

Conform sursei citate, Laboratorul Infecții Respiratorii Virale al institutului, acreditat din anul 1969 de către Organizația Mondială a Sănătății și Centru Național de Referință pentru gripă în România, a efectuat până în prezent teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, adaugă Ministerul Apărării.

Datele transmise duminică de Grupul de comunicare strategică arată că până la această dată la nivel național au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unități medicale private.