Primarul Moscovei Sergei Sobyanin a declarat duminică, potrivit Reuters, că epidemia de coronavirus intră într-o nouă fază, depășindu-se numărul de 1.000 de îmbolnăviri, în timp ce moscoviții continuă să se plimbe prin oraș. Oficialul a făcut apel la populație să stea acasă, dând exemplul orașelor din Italia, Spania și New York unde sute de oameni mor zilnic.

MoscovaFoto: Hotnews

Autoritățile din capitala Rusiei, cea mai afectată zonă din Rusia, au dispus închiderea magazinelor și a localurilor (teatre, cinematografe, cafenele) începând de ieri și le-au cerut oamenilor să stea acasă, având în vedere că președintele Vladimir Putin a declarat săptămâna ce vine ca fiind nelucrătoare.

Cu toate acestea, în jur de 52.000 de persoane s-au plimbat sâmbătă prin parcuri și multe persoane în vârstă au făcut lungi călătorii folosind mijloacele de transport în comun. "Răspândirea coronavirusului a intrat într-o nouă fază. Peste 1.000 de cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate deja în Moscova. Nimeni nu este ferit”, a scris Sobyanin pe site-ul primăriei.

"Exemplul nefericit al orașelor din Italia, Spania și chiar New York, unde zeci și sute de oameni mor în fiecare zi este în fața noastră, a tuturor”, a mai avertizat el.

Potrivit datelor furnizate de oficialii din Rusia, numărul de cazuri de infecții a crescut cu 270 în ultimele 24 de ore, ajungând astfel la 1.534. Nouă persoane au murit, dintre care șapte în Moscova, mai susțin oficialii.