Peste 33.400 de români au încălcat restricțiile de circulație impuse prin ordonanța militară 3, intrată în vigoare din 25 martie, iar polițiștii și jandarmii au dat amenzi a căror valoare depășește 46 de milioane de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 803 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 27 persoane aflate în carantină au părăsit locul în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă carantina pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până în prezent, prin structurile Ministerului de Interne au fost întocmite 229 de dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii. Totodată, Poliția și Jandarmeria au dat 5.393 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Potrivit informațiilor transmise duminică de Grupul de comunicare strategică, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3 (25 martie), care instituie practic carantina pe teritoriul României, polițiștii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate amenzi de 46.089.939 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale pentru fals în declarații.

Până duminică, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum 38 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat.