Încă un român din străinătate a murit în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului, bilanțul deceselor în rândul românilor din diaspora ajungând duminică la 12. Până în prezent, 73 de cetățeni români din străinătate au fost depistați cu COVID-19.

CoronavirusFoto: AGERPRES

Conform informațiilor transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 73 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus. 52 în Italia, 6 în Germania, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 12 cetățeni români aflați în străinătate au decedat. Este vorba despre 8 în Italia, 2 în Franța, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

Bilanțul transmis sâmbătă, 28 martie, de către autorități, indica 11 decese ale unor români din străinătate - 8 în Italia, 2 în Franța și 1 în Marea Britanie, au decedat, ceea ce înseamnă un nou deces înregistrat în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un român din Germania.