Ministrul Transporturilor: Dacă se va decide la nivel european să se interzică transportul interjudeţean, intrajudeţean şi de taxi, ''este posibil să luăm şi o astfel de decizie''

de Redactia     HotNews.ro
Duminică, 29 martie 2020, 12:42 Actualitate | Coronavirus


Taxi
Foto: Pexels
Când se va lua decizia la nivel european să interzicem transportul interjudeţean, intrajudeţean şi transportul în regim de taxi, şi în urma unor consultări atât cu toate autorităţile statului român, cât şi la solicitarea industriei de transport, "este posibil să luăm şi o astfel de decizie", a declarat, duminică, la Digi 24, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, potrivit Agerpres.

"Pe transportul rutier, foarte mulţi ne-au întrebat de ce nu oprim transportul interjudeţean, de ce nu suspendăm transportul intrajudeţean, transportul în regim de taxi sau transportul de închiriere. Noi am spus foarte clar: restricţiile date prin Ordonanţă Militară se referă clar la modul în care se deplasează cetăţenii în exterior - nu este interzis a se deplasa cetăţenii de la domiciliu la locul de muncă, de la domiciliu în şantierele unde îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, noi ne-am propus să menţinem aceste şantiere deschise, pentru că numai aşa putem să ţinem economia în viaţă în această perioadă destul de dificilă pentru România.

Când se va lua decizia la nivel european să interzicem şi transportul interjudeţean, şi transportul intrajudeţean, şi transportul în regim de taxi, sigur în urma unor consultări cu toate autorităţile statului român şi la solicitarea industriei de transport, este posibil să luăm şi o astfel de decizie. În acest moment, pe teritoriul României transportul de marfă şi transportul de persoane se desfăşoară fără restricţii, respectând toate regulile impuse de Ministerul Sănătăţii, prin ordonanţele militare date până acum", a spus Bode.

El a precizat că, în prezent, în România, sunt suspendate în jur de 300 de trenuri, în timp ce pe zona transportului de marfă există 700 de trenuri care circulă fără nicio restricţie.

"Astăzi, în jur de 300 de trenuri pe transportul de persoane sunt suspendate, din cele 1.800 câte circulă în condiţii normale. Trenurile de marfă, însă, circulă fără nicio restricţie şi reducerea s-a făcut doar în ceea ce priveşte volumul de marfă, nu ca număr de trenuri. În continuare, avem în jur de 700 de trenuri de marfă care circulă în România.

Ce este foarte important este că nu avem, în acest moment, nicio navă în carantină. Transportul fluvial şi transportul maritim se desfăşoară fără probleme. Am introdus acea obligaţie a companiilor de a echipa piloţi care iau nava din rada portului şi o duc pentru descărcare la dană, să fie echipaţi corespunzător şi să respecte toate regulile impuse de Direcţiile de Sănătate Publică. Acest lucru se întâmplă astăzi şi putem spune că traficul de marfă atât pe fluvial, cât şi pe maritim nu este blocat", a afirmat Bode.

El a susţinut că are două propuneri, "mai degrabă de clarificare decât de restricţii", la ordonanţa militară ce vizează transportul rutier, precum şi transportul naval:
 • "(...) în ceea ce priveşte transportul rutier spunem că se exceptează de la aplicare prevederilor alineatelor 1 şi 2, referitor la circulaţia în grupuri mai mari de trei, circulaţia persoanelor cu un autovehicul care efectuează un transport rutier naţional de persoane, prin serviciile regulate speciale, pentru transportul angajaţilor între domiciliu şi locul de muncă şi prin servicii ocazionale, precum şi transportul rutier pe cont propriu indiferent de capacitatea autovehiculului în condiţiile respectării tuturor măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus.
 • Mai exact, clarificăm modul în care se deplasează cetăţenii cu mijloacele de transport, fie că vorbim de transport în comun, că vorbim de curse speciale. Deplasarea personalului de la şi la locul de muncă la locuinţă se realizează fără niciun fel de restricţie în intervalul ora 6:00 - 22:00. Mai mult, interzicerea circulaţiei persoanelor în grupuri mai mari de trei se referă la spaţiul deschis, nu vizează transportul public de persoane".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6797 vizualizari

 • +2 (6 voturi)    
  Trebuiau luate de mult masuri mai drastice (Duminică, 29 martie 2020, 12:51)

  Maspp [utilizator]

  In Romania va fi mai rau ca in Italia datorita practic inexistentei sistemului medical si a volumului urias de emigranti care se intorc. In Italia exista un sistem medical functional. La noi nu exista. Uitati-va pe statistici. Stam cel mai prost fata de tarile din jur la numarul de decese, singura statistica cat de cat aproape de realitate. Si varsta medie a celor decedati e cu 20 ani mai mica decat in Italia. Adica oamenii aia puteau fi salvati dar nu are cine sa o faca si nici cu ce. La noi e evul mediu, scapa cine poate. Nu va bazati pe spitale daca va imbolnaviti. Nu exista echipamente pentru respiratie, nu exista protectie, nu exista nimic in spitale.
 • +1 (9 voturi)    
  Cand s-a decis cu spalarea de bani, nu ati facut-o (Duminică, 29 martie 2020, 12:51)

  CezarN [utilizator]

  Dar directiva euroeana privind spalarea de bani nici acum nu ati implementat-o!
  Ipocritilor, ce va place voua Europe cand va convine!

  --------------------------------
  Comisia îndeamnă România și alte 7 state membre să transpună cea de-a 5-a Directivă privind combaterea spălării banilor și a transmis scrisori de punere în întârziere Ciprului, Ungariei, Țărilor de Jos, Portugaliei, României, Slovaciei, Sloveniei și Spaniei din cauza faptului că aceste țări nu au notificat nicio măsură de punere în aplicare a celei de-a 5-a Directive privind combaterea spălării banilor (a 5-a Directivă AML), transmite Comisia Europeană.
  -----------------
  Sursa:
  https://romania.europalibera.org/a/romania-infringement-directiva-combaterea-spalarii-banilor/30431235.html
  • -2 (6 voturi)    
   du-te ba cu spalarea ta... (Duminică, 29 martie 2020, 14:31)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   ... noi nu spalam pe jos in spitale si vrei sa spalam banii acuma?
   • +2 (2 voturi)    
    păi (Duminică, 29 martie 2020, 16:37)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    și normal. Ce replică putea să dea unul care e adoratorul hoților pesedaci? Iar dacă spui că nu înțelegi comparația, înseamnă că ești mai prost decât vasilica.
 • +6 (8 voturi)    
  Mai bine profitati de lipsa traficului (Duminică, 29 martie 2020, 12:55)

  CezarN [utilizator]

  Sa asfaltati si sa reparati drumurile si podurile foarte aglomerate in mod normal.
  Faceti naibii ceva, nu doar vorbe, vorbe si iarasi vorbe.
  • +2 (6 voturi)    
   nu merge treaba asa, boss.. (Duminică, 29 martie 2020, 14:32)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   .. de acolo nu iese comision baban.
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 martie 2020, 12:58)

  [anonim]

 • +8 (8 voturi)    
  Decizia aia nu se va lua (Duminică, 29 martie 2020, 13:01)

  Sparafucile [utilizator]

  Fiindca ar insemna blocarea deliberata a Europei. Interesant este, insa, altceva: ca au aparut iubitorii de interdictii. Cei mai multi protesteaza impotriva interdictiilor dar iata ca au aparut si MUTANTI care le cer.
 • +9 (9 voturi)    
  o sa ne deplasăm pe cal (Duminică, 29 martie 2020, 13:05)

  FFF T [utilizator]

  Oamenii a nevoie să se deplaseze în anumite situații, nu-i poți lăsa complet descoperiți. Sunt fel de fel de situații, inclusiv faptul că unii oameni lucrează în industrii esențiale, distribuție de alimente și produse de bază.
 • +4 (8 voturi)    
  Și-o să ne dea UE de papa? (Duminică, 29 martie 2020, 13:21)

  Tayen [utilizator]

  Numai cretini sunt în guvernul ăla?
 • +2 (8 voturi)    
  Interdicții (Duminică, 29 martie 2020, 13:21)

  Lucris [utilizator]

  Să înțelegem că și restricțiile de acum au fost impuse tot de la Bruxelles?
  Acolo s-a luat decizia de a bloca România?
  Adică românii nu pot decide nimic pentru țara lor? Trebuie să stăm închiși că așa a decis UE? De când asta? De ce nu ni se spune că urmare a ordinelor de la Bruxelles trebuie să suportăm nebunia asta?
  Chiar la nivelul ăsta de preș sunt conducătorii noștri?
 • +7 (7 voturi)    
  Măsuri proactive nu se iau? (Duminică, 29 martie 2020, 13:30)

  asavreau [utilizator]

  De exemplu pulverizarea de apă clorinată(apă din rețeaua publică este clorinată)pentru a reduce virușii.Dacă s-ar pulveriza(nu stropi)periodic peste suprafețele unde este o circulație mai mare,s-ar mai diminua riscul infectării.Deci în piețe mari magazine ,bulevarde principale de câteva ori pe zi și odată de 2 ori pe zi în restul localității.Trebuie pulverizat pentru crearea de aerosoli,nu stropit.
 • +3 (7 voturi)    
  si acum (Duminică, 29 martie 2020, 14:06)

  martel55 [utilizator]

  in al 13 lea ecas, tot d ela inalta poarta trbeuie sa cerem pemrisiuni ...asta in timp ce s-a vazut clar cum NU a ajutat UE Italia spre exemplu, s-a vazut clar ca in UE notiunea de solidaritate inseamna doar obligatia de a face ce zice Germania si slugiile ei de la Bruxelles, in timp atunci cand alte tari au nevoie de solidaritate nu le baga nimeni in seama
 • +7 (7 voturi)    
  si daca ai o urgenta medicala sau lucrezi?! (Duminică, 29 martie 2020, 15:12)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  daca nu taxi/Uber, transport intre localitati, nu ai masina personal, cu ce te deplasezi? ma refer la consult medical, la analize, tratamente ce nu pot fi facute acasa (gen dializa), adica totusi lucruri esentiale...ce facem, aglomeram inutil 112 acum?
  Apoi cei care lucreaza in industrii esentiale (agricultura, alimentare, energie, apa, etc), care trebuie sa ajunga cumva la seriviu?
  Impuneti restrictii, impuneti sa se respecte reguli de dezinfectare, distanta sociala, purtat de masti (dar le si furnizati la pret decent la populatie, cum face Franta, care a comandat 1 MILIARD de masti), dezinfectant in toate mijloacele de transport, etc si lasati lumea sa se ocupe de urgente.
  Altfel, prevad ca numarul de victime de la restictiile astea militienesti vor depasi cu mult pe cele ale COVID19. Deja sunt probleme, devreme ce urgentele si cazurile critice de la tot felul de patologii, accidente, etc nu au sau nu vor mai avea loc in sectiile de ATI din cauza celor cu COVID, vom avea multe tragedii individuale....
 • +3 (3 voturi)    
  Dacă se blochează transporturile. (Duminică, 29 martie 2020, 16:18)

  asavreau [utilizator]

  Ministerul Transporturilor,CNAIR,CFR și ce instituții și agenții cu specific mai sunt,se desființează.Sunt inutile și consumă resurse.Dacă nu sunt capabili să găsească soluții în atare condiții,eu spun că trebuie să plece întâi ei acasă.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by