Bogdan Anicescu, interpretul mimico-gestual pe care în ultimele săptămânii românii l-au putut vedea la toate conferințe de presă de la Ministerul de Interne, le transmite un mesaj celor care pot auzi.

Bogdan AnicescuFoto: Captura

"Bună ziua, mă numesc Bogdan și sunt interpret în limba semnelor pentru comunitatea surzilor. De data aceasta, vreau să transmit un mesaj pentru voi, toți ceilalți care mă puteți auzi. Mesajul este simplu: Stați acasă acum, pentru ca în viitor să ne putem îmbrățișa", este mesajul lui Bogdan Anicescu, postat pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

Bogdan Anicescu are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România.

Într-un scurt interviu pentru Mediafax, el spunea că de fiecare dată va transmite mesajele despre criza Covid-19 din ţara noastră cât mai fidel cu putinţă. "Multe semne sunt inventate de comunitate. Inclusiv pentru coronavirus se foloseşte un gest care a devenit internaţional, format dintr-un semn pentru coroană şi ideea de răspândire", explică tânărul.

"Diferitele atitudini ale românilor pot avea reflecţii în comunitatea surzilor, dar aş spune că odată informaţi, aceştia din urmă înţeleg necesitatea cooperării cu autorităţile”, mai spune el.