Doi copii din Teleorman în vârstă de 2 şi 12 ani au fost duşi sâmbătă seara la un centru de plasament al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ei fiind testaţi negativ pentru COVID-19, în condiţiile în care părinţii şi alţi doi fraţi ai lor au fost confirmați cu coronavirus şi sunt internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

Testare coronavirusFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat transmis duminică Agerpres de către Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, această familie - părinții și 4 copii - s-a aflat anterior în Centrul de carantină din oraşul Zimnicea.

Părinții și doi dintre copii au fost confirmați cu coronavirus și internați la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Matei Balş" din Capitală. În aceste condiții, sâmbătă seară ceilalți doi copii au fost preluați la unul dintre centrele de plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Copii au 2 şi 12 ani și au fost testaţi negativ pentru coronavirus.

Sursa citată precizează că starea de sănătate a celor doi copii este bună, ei sunt echilibraţi emoţional, însă duminică vor rămâne cazaţi separat de restul copiilor din centrul DGASPC, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente.

"Astăzi, cei 2 copii rămân cazaţi separat de restul copiilor din centru, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente. Celor 2 copii internaţi cu măsură de protecţie la centrul de plasament li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistenţa medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentaţie şi toate condiţiile necesare, până la însănătoşirea şi externarea părinţilor. În această dimineaţă, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibraţi emoţional şi nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiţii de viaţă, depăşind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiţi să treacă", se mai afirmă în comunicatul Consiliului Judeţean Teleorman.