Românii care au venit din zonele afectate de coronavirus sunt nemulţumiţi de condiţiile din spațiile de carantină, spun că mâncarea este groaznică şi nimeni nu vrea să le cumpere mâncare nici pe bani. Este cazul carantinaților cazați în hotelurile din Mamaia, potrivit Mediafax.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Este revoltă la Constanţa, acolo unde mii de români întorşi din zonele de focar sunt carantinaţi la hotelurile din Mamaia. Aceştia spun că nu pot sta în asemenea condiţii şi le este frică să nu se îmbolnăvească.

Oamenii acuză faptul că mâncarea este groaznică, iar gunoiul începe să se adune pe holurile hotelului în care sunt cazaţi, pentru că nu este ridicat cu zilele.

Cel mai dureros, spun românii, este că nu ştiu dacă sunt bolnavi sau nu, pentru că nimeni nu le-a comunicat rezultatul testelor. Indignaţi de ce se întâmplă, oamenii au ieşit din camere pentru a filma atât mâncarea necomestibilă, spun ei, cât şi condiţiile mizere.

„Am venit pe 21, am ajuns la aeroport în Constanţa. Ne-au făcut nişte teste şi după ne-au cazat la Constanţa, la hotel. Nu avem de atunci nici o informaţie, nici cum suntem, nici cum au ieşit testele. Mâncarea nu o mănâncă nici porcii, haideţi să va arătăm mâncarea. Dacă asta e mâncare... Au mai mult de 48 de ore cartofii. Cerem să ni se ia și nouă ceva de la magazin şi ne tot mint de vreo 4-5 zile, vine Crucea Roşie, vine... Nu se ia nici o atitudine. Vorbim cu cei care lucrează aici, ne ignoră total. Deşeuri pe hol nu mai spun, uitaţi ce este. Aici ne îmbolnavim cu toţii, nu de coronavirus. Mai sunt şi copii mici care sunt cazaţi aici la hotel. Aici o să ne îmbolnavim ori cu capul ori de jegul care e pe holuri”, spune unul dintre românii carantinați la Mamaia.

Oamenii cer ajutorul autorităţilor şi vor ca măcar cineva să le cumpere mâncare din banii lor şi să le-o pună la uşă. Chiar dacă nu au voie să părăsească camerele, românii au ieşit pentru că nu mai suportă condiţiile. Reprezentanţii hotelului nu au răspuns solicitării Mediafax de a oferi un punct de vedere.