Trei bebeluși născuți prematur au fost transferați sâmbătă, de la spitalul focar Suceava, la București, cu două elicoptere SMURD. Un al patrulea bebeluș a fost dus de la Botoșani în Capitală, din cauză că are malformații cardiace, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Patru bebeluși au fost transferați cu ajutorul celor două elicoptere SMURD Iași de la Suceava și Botoșani la București, sâmbătă după-amiază. „Doi medici, trei asistenți si patru piloți au transferat patru bebeluși în patru incubatoare - trei prematuri de la Spitalul Suceava - aveau între 670 de grame și 2000 de grame și un nou-născut de două zile cu malformație cardiacă la Maternitatea Giulești, respectiv Spitalul Marie Curie.

Cazurile nu au legătură cu infecția cu COVID-19”, a declarat, sâmbătă, presei, Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD în regiunea Moldovei. Despre cei trei bebeluși de la Suceava, directorul interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan a declarat că „sunt trei nou-născuți cu greutate sub cea normală, foarte mici, au o perfectă stare de sănătate, sunt doar prematuri”.