Armata a ridicat într-o săptămână un spital mobil, containerizat, ROL 2, în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni. Spitalul mobil containerizat are în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Spitalul de campanie ridicat de Armata pentru bolnavii de coronavirusFoto: Captura YouTube

Spitalul a mai fost ridicat și în 2015 pe fondul crizei Ebola, dar și la diferite exerciții militare la care a participat Armata Română.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat sâmbătă Spitalul Militar de Campanie ROL II și a spus că ”lucrurile vor fi mai grave” în ceea ce privește criza provocată în România de coronavirus și că se așteaptă ”la o creștere a numărului bolnavilor”.

Iohannis a declarat acestea în contextul vizitei sale la spitalul de campanie pentru pacienții infectați cu coronavirus, secție externă a Spitalului Militar Central.

”Este pregătit să primească pacienții cu simptome de COVID-19. Spitalul încă nu este dat în funcțiune, iar în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune”, a spus Iohannis.