Numărul persoanelor decedate în ultimele 24 de ore din cauza pandemiei de coronavirus a crescut din nou în Spania, la 832, potrivit bilanțului oficial de sâmbătă, agravând bilanțul deceselor la 5.690, scrie AFP.

Coronavirus SpaniaFoto: Profimedia Images

Spania este a doua țară din lume în ceea ce privește numărul deceselor din cauza Covid-19, după Italia.

Numărul de cazuri a crescut cu peste 8.000 în 24 de ore, la 72.248, în condițiile în care autoritățile au decis să efectueze din ce în ce mai multe teste pentru a evalua mai bine amploarea pandemiei în țară.

Dar, notă pozitivă subliniată de autorități, ritmul zilnic de creștere a numărului de cazuri, ca și cel al numărului de morți, a marcat o încetinire în ultimele zile iar guvernul spune că Spania nu este departe de a cunoaște vârful epidemiei.

Cei peste 46 de milioane de spanioli sunt supuși din 14 martie unei carantine stricte, care a fost prelungită în această săptămână până în 11 aprilie.

Regiunea Madridului rămâne cea mai afectată, cu 2.757 de morți, aproape jumătate din numărul total, și cu 21.520 de cazuri.

În fața exploziei numărului de decese, autoritățile din Madrid vor instala luni a doua morgă temporară, în periferia capitalei, după ce au instalat una în patinoarul unui centru comercial.