Pasagerii sunt controlați și primiți în combinezoane: orașul chinez Wuhan, locul de unde a pornit pandemia cu noul coronavirus, s-a redeschis parțial, sâmbătă, lumii externe, după mai bine de două luni de aproape izolare totală, relatează AFP.

WuhanFoto: Captura YouTube

Simbolic, primul tren de pasageri autorizat după carantină s-a oprit în gara din Wuhan la puțin timp după miezul nopții.

La bord, zeci de rezidenți blocați din ianuarie în afara orașului când autoritățile au decretat carantină.

Din cauza carantinei, familii au fost despărțite timp de zece săptămâni.

Nimeni nu putea intra în oraș, cu excepția personalului medical și a celor responsabili de transportul bunurilor necesare. De miercuri, autoritățile au ridicat gradual restricțiile.

Cu toate acestea, redeschiderea este doar parțială. Rezidenții trebuie să aștepte până în aprilie înainte să părăsească Wuhanul, când aeroporturile orașului vor fi de asemenea deschise.

Celor care vin li se ia temperatura și sunt întrebați de locurile vizitate anterior.

Dacă metroul a fost redeschis sâmbătă, iar principalele linii de autobuz funcționează din nou, anumite centre comerciale rămân în continuare închise, iar cetățenii, care poartă măști, trebuie să evite locurile aglomerate.

Autoritățile au avertizat de asemenea împotriva deplasărilor care nu sunt necesare.

Primele cazuri de coronavirus au apărut în Wuhan în decembrie, iar orașul plătește greu, cu peste 50.000 de oameni infectați și cu mai mulți morți decât orice alt oraș din China (2.538).