Un gestionar al Spitalului Județean de Urgență Pitești este cercetat penal, fiind acuzat că a furat măști, mănuși sau dezinfectanți. Polițiștii au făcut vineri mai multe percheziții și verifică dacă echipamentele sustrase au fost vândute, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit IPJ Argeș, polițiștii au făcut patru percheziții în orașul Piteşti într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

„În cadrul activităţilor efectuate pentru prevenirea şi limitarea efectelor pandemiei determinate de infecţia cu virusul COVID-19, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au efectuat, astăzi (vineri-n.r.), patru percheziţii în municipiul Piteşti, la o unitate spitalicească şi la domiciliile a două persoane fizice”, a transmis IJP Argeș.

Din cercetări a reieșit că un angajat al SJU Pitești „ar fi sustras din gestiune echipamente specifice de protecţie, pe care le-ar fi remis către diverse persoane fizice”.

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat măşti, mănuşi și soluţii dezinfectante de la domiciliile celor două persoane.

Trei persoane au fost duse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Polițiștii înceracă să stabilească dacă gestionarul a vândut sau nu echipamentele de protecție.