Un navă spital cu 1.000 de paturi a ajuns vineri în Los Angeles, în California, unde va fi folosită pentru a reduce gradul de încărcare a spitalelor terestre în fața propagării rapide a pandemiei de coronavirus în Statele Unite, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

USNS Mercy al marinei americane va fi cel mai mare spital al orașului, cu 1.000 de paturi. Nu va găzdui pacienți bolnavi de Covid-19, ci pe cei care suferă de alte patologii, pentru a spori capacitatea de primire a spitalelor locale.

Nava va ajuta "la ușurarea poverii care apasă pe serviciile noastre de urgență și pe unitățile noastre de terapie intensivă atunci când numărul de cazuri de Covid-19 va crește în săptămânile următoare", a declarat primarul orașului Los Angeles, Eric Garcetti.

În fața așteptatului aflux de bolnavi, nava va permite "eliberarea unor paturi cruciale care astăzi sunt deja ocupate în proporție de 80 până la 90%", a adăugat el.

Cu o lungime de 272 de metri, USNS Mercy dispune de 15 săli de internare.

Responsabilii californieni au făcut totul pentru ca această navă să fie trimisă la Los Angeles, în condițiile în care statul Washington, primul care a fost puternic afectat de propagarea virusului în Statele Unite, dar mai puțin populat, făcuse o cerere similară.

Potrivit celor mai recente cifre oficiale, California are peste 3.000 de cazuri confirmate și 65 de decese.

O navă geamănă, USNS Comfort, va întări capacitățile de primire ale spitalelor din New York, devenit epicentrul epidemiei în

SUA.