​​Un bărbat în vârstă de 101 ani a fost externat din spital după ce s-a vindecat de noul coronavirus, a declarat Gloria Lisi, viceprimarul orașului italian Rimini, citat de CNN. Bărbatul, care a fost numit doar „domnul P”, a fost internat la spitalul din Rimini, nord-estul Italiei, săptămâna trecută, după ce fusese testat pozitiv pentru Covid-19. Lisi a spus că recuperarea sa „cu adevărat extraordinară” dă „speranță pentru viitor”.

Marina Rimini, zona rosie /Foto: Dorin MihaiFoto: Hotnews

"Domnul P a reușit. Familia l-a adus ieri seară acasă. Pentru a ne învăța că nici la 101 ani viitorul nu este scris", a spus ea.

Domnul P s-a născut în 1919, în timpul pandemiei de gripă spaniolă, care se estimează că a ucis între 30 de milioane și 50 de milioane de oameni în întreaga lume.

Rimini înregistrase joi 1.189 de cazuri de coronavirus, potrivit Departamentului pentru Protecția Civilă italian.

Autoritățile din 197 de țări și teritorii au raportat peste 549.000 de cazuri noi de coronavirus la nivel mondial de când China a raportat primele cazuri în decembrie.

Italia a fost lovită deosebit de grav. Potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins, existând 80.589 de cazuri confirmate de coronavirus și 8.215 decese.