Epidemia de coronavirus nu și-a atins încă vârful, a declarat vineri președintele institutului național de sănătate din Italia, el adăugând că punctul culiminant ar putea fi atins în zilele următoare, transmit Reuters și Afp.

HotNews.roFoto: Hotnews

Declarația vine la o zi după ce autoritățile italiene au raportat încă 6.150 de cazuri de infecții și 712 de decese înregistrate în doar 24 de ore. Bilanțul total în Italia este de în jur de 80.000 de cazuri de infecții și peste 8.100 de decese.

"Vreau să fiu clar asupra acestui aspect. Încă nu am atins vârful, încă nu am trecut de el”, a declarat șeful institutului Silvio Brusaferro, într-o conferință de presă.

Asta în pofida faptului că, spune Brusaferro, au fost semne ale unei încetiniri a ritmului de răspândire a infecției. El a mai spus că, având în vedere cum evoluează lucrurile, carantina va trebui să fie extinsă după data de 3 aprilie.

Oficialul a mai precizat că după atingerea punctului culminat, ritmul în care va fi domolită epidemia va depinde de modul în care oamenii vor continua să respecte restricțiile de deplasare impuse de guvern.