Vestea că premierul Boris Johnson este infectat cu Covid-19 vine după ce joi seara liderul britanic s-a alăturat campaniei susținute și de Regina Elizabeth a II a privind aducerea unui omagiu personalului medical care se află în prima linie a frontului în războiul cu pandemia de coronavirus, tratată, inițial, cu destulă lejeritate de guvernul din 10 Downing Street.

Regina Elizabeth (The Royal Family- facebook)Foto: Hotnews

Joi seara, britanicii au ieșit la ferestre, pe balcoane sau în fața caselor pentru a aplauda personalul medical, după modelul practicat și de italieni, spanioli sau francezi.

Familia Regală, afectată și ea de epidemie (Prințul Charles a fost testat pozitiv ) s-a alăturat demersului, publicând imagini de la Castelul Windsor, pe rețele sociale.

Regina s-a retras la castel pe perioada pandemiei.

Și premierul Boris Johnson a ieșit în fața reședinței din 10 Downing Street, pentru a saluta personalul din sistemul de sănătate NHS. Vineri, el a anunțat că se află în auto-izolare, după ce a fost testat pozitiv. Johnson are simptome ușoare și va continua să conducă guvernul.

Printre cei care au aplaudat medicii și asistentele s-au numărat și cei trei copii ai Prințului William și ducesei Kate Midlleton, George, Charlotte și Louis.

Premierul Boris Johnson a avut inițial o strategie complet diferită față de combaterea epidemiei, marșând pe ideea că oamenii trebuie lăsați să se imunizeze și refuzând să închidă școlile. Abia în urmă cu câteva zile, guvernul de la Londra a dispus carantina, școlile și localurile publice fiind închise, iar oamenii fiind sfătuiți să stea acasă.