Zece cadre medicale de la două spitale din judeţul Arad au fost confirmate cu noul coronavirus, până vineri dimineaţă, a declarat, pentru Agerpres liderul Sanitas Arad, Otinel Şandru.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a precizat că 8 dintre acestea sunt de la Spitalul Județean.

Conform sursei citate, este vorba despre cinci medici, două asistente şi o infirmieră de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, dintre cele 30 de cadre medicale care se aflau în izolare după ce au intrat în contact cu pacientul de 64 de ani infectat, care fusese internat la ATI şi a decedat.

De asemenea, de la Spitalul Orăşenesc Ineu au fost confirmaţi pozitiv un medic şi o asistentă.

"Toţi cei zece colegi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Personalul din cele două spitale unde a fost confirmat noul coronavirus este în curs de testare, până vineri dimineaţă fiind prelevate probe de la peste 200 de angajaţi", a declarat liderul Sanitas Arad.

El a atras atenţia că în continuare există insuficiente echipamente de protecţie pentru personalul medical din judeţ. "E drept că s-au mai primit măşti şi costume de protecţie, dar tot de pe o zi pe alta avem", a spus Otinel Şandru.