Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, primul spital din România care a tratat pacienți infectați cu coronavirus, a declarat, în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, că "După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor".

Adrian Streinu CercelFoto: AGERPRES

Dialogul pe această temă dintre Adrian Streinu Cercel și Mihai Gâdea poate fi urmărit în clipul video de mai jos, la minutul 29:

Dialog Adrian Streinu Cercel - Mihai Gâdea:

Adrian Streinu Cercel:Primul lucru de care avem nevoie este să fim lăsați în pace să ne facem treaba.

Mihai Gâdea:Cine va deranjează?

Adrian Streinu Cercel: Foarte mulți. Plecând de la media...

Mihai Gâdea: Păi da dar media să știți că vă ajută cel mai mult în zilele astea, plecând de la prevenție...

Adrian Streinu Cercel: Da, cu o singură condiție, să sune mai rar. Au fost zile când am vorbit de dimineața și până seara la telefon și nu știam la ce să răspund mai întâi.

Mihai Gâdea:Eu zic ca media face în zilele astea mai mult bine decât rau.

Adrian Streinu Cercel: Al doilea lucru este să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor. Dacă nu se va întâmpla așa, următorul pas va fi ca acest corp medico-sanitar să facă un pas în spate. Gândiți-vă că presiunea pe care o duce acest corp medico-sanitar în România în acest moment este fantastic de mare.