„Știți câtă autostradă avem în Moldova? Un metru ori 30 (n.r. lățimea).... 300.000 de centimetri pătrați”, spune Ștefan Mandachi, într-un video lansat pentru o campanie de strângere de fonduri pentru Crucea Roșie pentru a fi cumpărate echipamente medicale. „Dacă ne ajuți cu 10 euro, primești centimetrul tău de autostradă împreună cu certificatul de proprietar (...) Eu donez primii 10.000 de euro. Deci mi-am luat deja 1.000 de centimetri. Au mai rămas 299.000 de centimetri”, spune omul de afaceri.

Stefan Mandachi vinde metru de autostrada. 10 euro pe centimetruFoto: Captura YouTube

„Dacă ești sănătos tun sau bolnav la pat, un centimetru contează. Dacă ești tânăr sau bătrân, un centimetru contează. Dacă ești multimilionar sau sărac lipit, fiecare centimetru contează. Hai să transformăm cei 300.000 de centimetri pătrați în echipamente vitale, în ventilatoare sau în ce-o fi nevoie să ne salvăm pe noi de la Suceava sau pe noi din toată țara”, spune Mandachi într-un clip video publicat joi noaptea.

„Cum facem asta? Știu, pare bizar, dar eu donez singurul metru de autostradă pe care îl are Moldova către Crucea Roșie Suceava. Prin intermediul acestei asociații non-profit transformăm centimetrii în bani pentru spitale.

Dacă ne ajuți cu 10 euro, primești centimetrul tău de autostradă împreună cu certificatul de proprietar. Numele tău va rămâne în istorie pentru totdeauna inscripționat la primul metru de autostradă”, explică omul de afaceri care în urmă cu un an lansa campania #șîeu și construia simbolic primul metru de autostradă din Moldova în apropiere de Suceava pentru a atrage atenția către lipsa de infrastructură mare din regiune.

„De data asta centimetri contează. Provoc să-și ia centimetri pe următorii: toți președinții României, prim-miniștrii, miniștrii Sănătății și toți miniștrii Educației din 1989 și până astăzi”, spune Mandachi.

„Eu donez primii 10.000 de euro. Deci mi-am luat deja 1.000 de centimetri. Au mai rămas 299.000 de centimetri. Dacă adunăm banii pe toți centimetri, strângem 3 milioane de euro. Acum te întreb: Câte vieți putem salva?”, încheie omul de afaceri.

Pentru donații, Mandachi a lansat și site-ul 1cm.ro unde sunt mai multe detalii despre campania de strângere de fonduri.

Campania lansată de Ștefan Mandachi vine după ce omul de afaceri și-a pus la dispoziția medicilor hotelul său de 4 stele de la marginea orașului Suceava și a început să asigure și mese către cadrele medicale.