Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a emis joi un ordin prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva este transformat în unitate medicală care va prelua pacienţii infectaţi cu virusul COVID-19, a informat Prefectura, potrivit Agerpres.

Echipamente pentru coronavirus in spitalFoto: Profimedia Images

„De asemenea, în ordin se precizează că devin 'spitale de suport' unităţile medicale din Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Orăştie, Brad, Lupeni, Vulcan, Zam şi Simeria, precum şi sanatoriile din Brad şi Geoagiu", se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Totodată, prin acelaşi act administrativ, coordonatorul Comisiei de coordonare integrată pentru sistemul medical din judeţul Hunedoara, directorul medical al SJU Deva, dr. Florian-Claudiu Antal, va prezenta în cel mai scurt timp un plan care să specifice rolul fiecărui spital de suport din judeţ.

Documentul va fi elaborat în conformitate cu prevederile „Planului alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din România în contextul pandemiei COVID-19”, a precizat Prefectura Hunedoara.