Un medic de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" și o asistentă de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași au fost confirmați cu noul coronavirus. Asistenta ar fi luat virusul de la un pacient transferat de la Suceava, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat joi seară că în județ sunt trei cadre medicale confirmate cu infecția cu noul coronavirus. Primul caz confirmat este cel al medicului de la Institutul Regional de Oncologie din Iași, care a fost plecat în Franța, caz diagnosticat în urmă cu nouă zile.

Ultimele două cazuri au fost înregistrate la spitalele" Sfânta Maria" și "Sfântul Spiridon".

"Un al doilea cadru medical este angajat al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași care, venind dintr-o deplasare în străinătate, s-a izolat la domiciliu. În urma apariţiei simptomelor specifice a solicitat testarea pentru COVID-19. Nu a avut contacte în cadrul spitalului", au precizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași.

Al treilea cadru medical din Iași infectat cu noul coronavirus este de la Institutul de Gastroenterologie, iar potrivit unor surse este vorba despre o asistentă. Femeia ar fi contact al pacientului transferat de la Suceava miercurea trecută, confirmat pozitiv în cursul nopții de luni spre marți, scrie Mediafax.