Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal în cazul unui jandarm testat pozitiv cu coronavirus, acesta fiind suspectat că omis să anunţe unitatea unde activa că a intrat în contact cu o persoană infectată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General, citat de Agerpres, dosarul a fost deschis în urma unei sesizări depuse de Jandarmeria Capitalei.

„La data de 26.03.2020, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată o cauză penală, ca urmare a sesizării Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvărşirea infracţiunii de la art. 352 ind. 1 din Codul penal, constând în posibila omisiune a unui subofiţer jandarm de a divulga unităţii unde îşi desfăşoară activitatea a unor informaţii esenţiale cu privire la intrarea în contact cu o persoană infectată cu o boală infectocotagioasă”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Citește și: