Esri România, reprezentanta în țară a companiei globale pe al cărei platforme - ArcGIS - au fost realizate printre cele mai celebre vizualizări în timp real al pandemiei COVID-19 în lume, cum ar fi dashboard-ul interactiv realizat de către Universitatea John Hopkins - lansează Programul de Răspuns la Dezastre prin care pune gratuit, timp de șase luni, la dispoziția agențiilor de sănătate publică și altor organizații șablonul ArcGIS Hub Coronavirus Response.

Dashboardul GIS realizat de JHU pe platforma ArcGISFoto: Captura de ecran

„Având în vedere situația curentă generată de răspândirea Coronavirus, Esri România a implementat Programul de Răspuns la Dezastre pentru a veni în ajutorul comunității prin facilitarea accesului la tehnologie, informații și date geografice”, transmite compania pentru HotNews.ro.

Pentru a ajuta agențiile de sănătate publică și alte organizații, Esri oferă gratuit șablonul ArcGIS Hub Coronavirus Response printr-un abonament gratuit ArcGIS Online de șase luni cu ArcGIS Hub. Șablonul include exemple, materiale și configurații pentru a implementa rapid mediul ArcGIS Hub. ArcGIS Hub este un cadru ce permite construirea propriului site web pentru a vizualiza și analiza criza în contextul populației și activelor organizației sau comunității.

„Geografia și mai ales analiza spațială joacă un rol crucial în a asigura o mai bună înțelegere a modului în care evoluează o epidemie dar reprezintă și un sprijin pentru toate organizațiile implicate în combaterea și limitarea efectelor produse de o astfel de epidemie. Sunteți deja familiar cu aplicațiile de informare puse la dispoziție de Organizația Mondială a Sănătății sau de Universitatea John Hopkins, aplicații care pe lângă faptul că ne informează cu privire la răspândirea virusului stau și la baza deciziilor importante cum ar fi cele legate de restricțiile de circulație sau de instaurare a carantinei”, transmite Esri România.

---

Vezi aici și tabloul interactiv realizat de către Institutul Național de Sănătate Publică pe platforma ArcGIS cu informații despre pandemia de coronavirus în România